Într-o sală aproape copleșită de emoția momentului, Marian Drăgulescu (36 de ani) s-a stăpânit perfect, s-a întrecut din nou pe el, și-a întrecut adversarii și a câștigat medalia de aur la sol! Pentru Marian este al 10-lea titlu european, al patrulea la sol.
Marian Drăgulescu a depășit astfel recordul Nadiei la numărul de medalii continentale și a devenit acum cel mai titrat gimnast al României.
Și totuși, n-a fost deloc simplu. Când a intrat cu sacul lui de magneziu pe podium, în sala din Cluj s-a amestecat brusc emoția cu puternicul sentiment de anticipație. În picioare, oamenii i-au trimis un puternic val de energie, și-au strigat încurajările și apoi intrat într-o tăcere bruscă și apăsătoare; concentrat, Marian și-a făcut rutina de parcă nimeni nu era în jurul lui.
Iar când a aterizat și ultima săritură, a știut probabil că exercițiul îi va aduce medalia de aur – prima obținută de România la Campionatele Europene de la Cluj!
Cu 14,500, Marian a terminat concursul înaintea rusului Dmitrii Lankin (14,466 puncte) și a israelianului Alexander Şatilov (14,400 puncte).
Another awesome podium!!! Congrats Dmitri Lankin, @drmarian777 and Alexander Shatilov #EChCluj2017 pic.twitter.com/Q5euL3YM46
— UEG (@UEGymnastics) April 22, 2017
Notele obținute de finaliști:
Marian Drăgulescu, 14.500
Dmitrii Lankin (Rusia), 14,466
Alexander Shatilov (Israel), 14.400
Artem Dolgopyat (Israel), 14.333
Dominick Adam Cunningham (Marea Britanie) 14.300
Miguel Rayderley Zapata (Spania), 14.300
Oleg Verniaiev (Ucraina), 14.033
Pavel Bulauski (Belarus), 13.766
Drăgulescu a fost singurul român care a trecut de calificări. Experiența l-a ajutat să-și gestioneze puternicele emoții care i-au copleșit pe colegii săi mai tineri. „Cred că marea problemă a lor, sau a unora dintre ei, a fost că nu au reușit să-și gestioneze emoțiile și energia. Pentru că de muncit au muncit, exercițiile le-au făcut acasă. Într-o competiție de genul ăsta, toți gimnaștii vin foarte bine pregătiți și de obicei concursul e o bătălie a nervilor, un război psihologic. Trebuie să reușești să te concentrezi în minutul sau în secunda respectivă. Mai ales că la noi e vorba de o zecime, două, trei, care pot fi decisive”, a spus Drăgulescu după concursul din calificări, prefațând și finalele pe aparate care au început azi.
Ceilalți medaliați de sâmbătă
Imediat după finala la sol a urmat cea a fetelor la sărituri, câștigată de franțuzoaica Coline Devilard, urmată de Elissa Downie, din Marea Britanie. și de Boglarka Devai, din Ungaria.
Vault medalists! Well done @elliedownie , @colinedevillard and Boglarka Devai! #EChCluj2017 pic.twitter.com/aeG6WoUSnP
— UEG (@UEGymnastics) April 22, 2017
,
Finala la cal a fost câștigată de David Belyaskiy din Rusia, argintul de campionul olimpic Krisztian Berki, din Ungaria, iar bronzul de Harutyun Merdinyan, din Armenia.
Finala la paralele a adus o premieră: prima medalie europeană pentru Belgia, câștigată de Nina Derwael. Argintul a mers la rusoaica Elena Eremina, iar a treia treaptă a podiumului a fost împărțită de Eli Seith și Ellie Downie, le egalitate.
Ultima finală, cea la inele, a fost adjudecată de campionul olimpic Elefherios Petrounias, grecul campion olimpic și mondial. Argintul a mers la englezul Courtney Tullouch, iar bronzul la Igor Radivilov, din Ucraina.
?????? pic.twitter.com/A0cqDKUwWC
— British Gymnastics (@BritGymnastics) April 22, 2017
Corespondențele de la Cluj și celelalte articole dedicate Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom sunt oferite, pe Lead.ro, de OMV Petrom.
Urmărește secțiunea dedicată pe Lead.ro ca să nu ratezi niciunul dintre articole.
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 4 săptămâni