Medalie mondială la tenis de masă! Ovidiu Ionescu își asigură bronzul la dublu masculin, joacă pentru finală contra soțului Danielei Dodean-Monteiro

Ciprian Rus 25 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Argintul european la simplu de la Alicante nu a fost o amăgire! Într-un sport dominat de asiatici la nivel mondial – și chiar european, datorită naturalizărilor – și în care România se obișnuise, în ultimii ani, să se bazeze mai degrabă pe juniori și pe fete, la nivel de seniori, Ovidiu Ionescu ne aduce o nouă mare bucurie la tenis de masă.

De data asta, medalia nu mai e la individual – rămâne de văzut dacă va fi chiar mai mult decât un bronz – dar performanța e cu atât mai importantă cu cât e obținută la Mondiale, un teritoriu destinat aproape exclusiv sportivilor asiatici.

 

Spain & Romania reach Mixed Doubles semi-finals

‼️ FIRST EVER MEDAL FOR 🇪🇸SPAIN AT A WORLD CHAMPIONSHIPS ‼️ 🇪🇸Alvaro Robles & 🇷🇴Ovidiu Ionescu reach the Men's Doubles semi-finals. Bronze 🥉🥉 confirmed!#ITTFWorlds2019 #NotJustPingPong

Gepostet von International Table Tennis Federation am Donnerstag, 25. April 2019

 

Ajunși în sferturi după un parcurs impecabil, Ovidiu Ionescu și partenerul său spaniol Alvaro Robles s-au impus categoric, cu 4-0 (11-5, 11-7, 13-11, 11-9), în fața dublului suedez Christian Karlsson – Mattias Falck din Suedia și și-au asigurat, prin calificarea în semifinale, medaliile mondiale de bronz ale competiției de la Budapesta. Performanța celor doi aduce prima medalie mondială din istorie pentru tenisul de masă spaniol!

 

În semifinale, Ovi și Alvaro vor întâlni perechea portugheză Tiago Apolonia – Joao Monteiro, care a profitat de abandonul lui Timo Boll pentru a merge mai departe. Semifinala de la Budapesta vine cu sentimente împărțite pentru Dana Dodean, al cărei soț, Joao Monteiro, va evolua împotriva lui Ovidiu Ionescu.

În cealaltă semifinală se vor întâlni două echipe chineze, Ma Long – Wang Chuqin și Liang Jingkun – Lin Gaoyuan. Meciul Ionescu – Robles vs Apolonia – Monteiro va avea loc vineri de la ora 22.

 

LIVE din Budapesta! Ovidiu Ionescu, rezultat fabulos la Mondialul de tenis de masa. Si a asigurat bronzul la dublu, alaturi de spaniolul Alvaro Robles

Gepostet von ProSport am Donnerstag, 25. April 2019

 

*

La precendenta competiție majoră a tenisului de masă, Europenele de la Alicante, România a trecut de faza sferturilor de finală doar prin Ovidiu Ionescu, cel care avea să câștige, până la urmă, medalia de argint.

La Mondialul de acum 2 ani, găzduit de Dusseldorf, cele mai bune performanțe ale delegației noastre au fost optimile atinse, la simplu feminin, de Eliza Samara și Daniela Dodean, eliminate de sportive din top 6 mondial. Ovidiu a avut și atunci o prestație apreciată, la simplu, unde, în 16-imi, i-a luat un set liderului mondial al momentului, multiplul campion chinez Ma Long.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now