Mirel Rădoi, după victoria cu Bosnia: „Pentru această dublă le dau tuturor nota zece. Rămâne să câștigăm următoarea dublă”

Lead.ro 11 septembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu numai o lună înaintea unor meciuri decisive pentru calificarea echipei de tineret la Campionatul European din 2019 (Italia), fostul internațional Mirel Rădoi și-a asumat destinul unei generații de la care cu toții așteptăm să readucă Naționala în lumea bună a fotbalului. Când am vorbit cu el, chiar înaintea meciului câștigat în Portugalia, ne-a spus că „generația asta e mai talentată decât generația noastră”. Rădoi era convins că trupa lui Cicâldău, Hagi, Coman și Andrei Vlad merită să joace la Euro, „pentru că are cel mai bun fotbal din grupă.” După două victorii consecutive cu marile rivale ale grupei – Bosnia și Portugalia – nimeni nu-l va contrazice.

Victorieeee! România – Bosnia-Herțegovina 2-0 👉 bit.ly/2x44blE#HaiRomania 🇷🇴

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Dienstag, 11. September 2018

După 20 de ani, naționala de tineret e acum foarte aproape de calicicarea la un turneu final unde, în mod tradițional, jucătorii își dau examenul de maturitate și fac trecerea la echipa mare. Așa că bucuria selecționerului Rădoi a fost evidentă.

La conferința de presă de după meciul de la Ovidiu, într-un discurs bine articulat și măsurat, Rădoi ne-a amintit că „ăsta a fost obiectivul meu de când am fost instalat pe bancă. Pentru mine obiectivul era să câştig toate cele patru meciuri pe care le mai aveam de disputat. Mai sunt două, sperăm să le câştigăm.”

Rădoi le-a mulțumim apoi colegilor Contra și Isăilă, primului pentru că i-a lăsat mai mulți jucători la echipa de U21, celuilalt pentru că i-a lăsat moștenire o echipă excelentă, cu jucători care  „au înţeles despre ce e vorba, iar mie mi-e foarte uşor să lucrez cu ei.”

Întrebat despre principalele argumente ale echipei, Mirel a spus că unitatea grupului a fost punctul forte: băieții au înţeles că trebuie să se pună în slujba echipei, iar mie, aşa cum v-am mai spus, mi-a fost foarte uşor să lucrez cu astfel de jucători. Pentru această dublă le dau tuturor nota zece. Rămâne acum să câștigăm următoarea dublă (cu Țara Galilor și Liechtenstein n.red.) și să mergem la Euro!”.

România U21 – Bosnia-Herțegovina U21 2-0

LIVE de la stadion după România – Bosnia-Herțegovina 2-0👉 bit.ly/2x44blE

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Dienstag, 11. September 2018

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now