Mirel Rădoi: „Mulți ne văd outsideri la Euro 2019, dar vă asigur că băieții se vor autodepăși”

Ciprian Rus 28 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Acum 20 de ani, când Naționala mare se califica pe bandă rulantă la Mondiale și Europene, selecționata de tineret nu interesa suporterul de rând decât, hai!, să-și încerce ochiul de scouter pentru echipa lui de club ori pentru un pariu cu un prieten despre cine se va pierde și cine va ajunge la Naționala mare dintr-o generație de puști sau alta.

Acum, când la marile competiții Naționala ajunge cam din opt în opt ani, iar la tineret după două decenii, interesul pentru România U21 e atât de mare că selecționerul Mirel Rădoi invită jurnaliștii la conferințe de presă, de teamă să nu omită pe cineva din numeroasele solicitări de interviuri pe care le are.

În ultima sa apariție publică din acest an, Mirel Rădoi a vorbit, „la rece”, despre grupa României la Euro 2019, despre șansele „tricolorilor” în grupa asta grea, dar și despre planurile sale până la competiția din vara viitoare.

Despre grupă: „Am căzut cu principalele favorite la titlu”

„Poate ne-am fi dorit o grupă mai ușoară, dar, ca să fii cel mai bun trebuie să joci cu cei mai buni. Tot ce pot să vă promit este că Franța și Anglia vor avea viață grea cu noi.

După entuziasmul calificării la Euro, mulți ne vedeau deja câștigând competiția. După tragerea la sorți, în care am căzut cu principalele favorite la titlu, perspectiva s-a mai schimbat. Eu cred că ar trebui ca aceste calificări să devină, mai întâi, o obișnuință, și abia apoi să ne gândim că putem câștiga competiția. Toată lumea ne vede outsideri, dar vă asigur că băieții se vor autodepăși”, crede Mirel Rădoi

Despre adversari: „Anglia cea mai bună, Franța cu Coman, fără Mbappe”

„Anglia mi se pare cea mai bună, cea mai completă echipă, asta dincolo de valoarea superioară, pe hârtie, a componenților lotului. Din ce am aflat, Franța nu va risca să joace cu Mbappe la tineret, se pune problema doar dacă Coman de la Bayern va fi sau nu în lot. S-a văzut și în meciul dintre Lyon și Manchester City ce potențial are fotbalul francez, iar echipa de tineret se bazează mult pe Lyon, care e cel mai bun centru juvenil din Franța în acest moment”, a povestit selecționerul U21.

Despre noi: „Avem doar de câștigat, fiecare are șansa lui pentru Euro”

„E o șansă pentru jucătorii noștri, nu au nimic de pierdut, doar de câștigat. Numai luptând cu cei mai buni pot face pasul către Naționala mare. Avem foarte mulți jucători talentați, toți au valoare să joace la echipa mare, dar au nevoie de meciurile de la acest european pentru a se maturiza. Aria de selecție este una largă. Fiecare are șansa lui, se pot întâmpla multe în șase luni”, a conchis Rădoi.

Foto: Paul Ursachi / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories