Mirel Rădoi: „Să ne promitem că facem totul, pentru noi și ai noștri. Acum, prin acest meci cu pandemia, ne calificăm ca oameni”

Ciprian Rus 15 aprilie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Într-un moment de maximă incertitudine și tensiune în lumea sportului, în care calendarul competițiilor se tot rostogolește spre toamnă, în speranța măcar a unei victorii de etapă în lupta cu pandemia de SARS-CoV-2, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, trimite o scrisoare deschisă suporterilor „tricolorilor”. Mirel Rădoi îndeamnă la „răbdare, grijă și responsabilitate”.

„Acum, trebuie să demonstrăm noi, prin echilibrul psihic și înțelepciunea pe care le avem, că putem să depășim parametrii firești în viața de zi cu zi. Că putem să avem grijă de noi și de familiile noastre. Și putem!”, scrie selecționerul.

*

„Dragi coechipieri,

Da, așa v-am simțit mereu ca jucător, așa vă simt și acum!

Am știut tot timpul că voi sunteți acolo, din tribună, coechipierii mei. Că nu e nevoie să vă văd, prins în fazele de joc, e suficient doar să vă aud și mă pot baza pe voi, exact ca pe un coleg de echipă incredibil de valoros.

Să vă știu alături de mine a însemnat și înseamnă mai mult decât pot spune în cuvinte. Iar ca selecționer al României, gândul că așteptăm împreună bucuria fotbalului mă face mândru și îmi dă speranță.

În această perioadă grea, avem nevoie să știm că ceilalți sunt bine, chiar dacă nu îi vedem. Prin grija noastră, chiar și din depărtare, le facem bine. E o provocare nouă pentru toți. Dar știți că eu nu mă temeam niciodată de provocări pe teren, ei bine, sunt și eu convins azi că nu e loc de teamă pentru niciun român. E nevoie doar de răbdare, grijă și responsabilitate.

Dacă la Euro U21 am reușit să vă bucurăm, fiți convinși că va veni vremea să o facem și cu naționala de seniori. Vara trecută, băieții noștri și-au depășit limitele, iar parametrii lor fizici la turneul final din Italia și San Marino au fost incredibili. Acum, trebuie să demonstrăm noi, prin echilibrul psihic și înțelepciunea pe care le avem, că putem să depășim parametrii firești în viața de zi cu zi. Că putem să avem grijă de noi și de familiile noastre. Și putem!

Nu vă promit că vom câștiga toate partidele pe teren. Dar vă promit că la finalul fiecăreia dintre ele, ne vom putea privi în ochi, ca adevărații coechipieri. Eu și voi, românii mei minunați. Și că în acel moment vom ști, fără cuvinte, că fiecare din noi a făcut totul pentru victorie.

Asta vă rog și acum. Să ne promitem că facem totul, pentru noi și ai noștri. E mai important decât orice din fotbal. Pentru că acum, prin acest meci cu pandemia, ne calificăm ca OAMENI.

Vă îmbrățișez, Paște Fericit!”
– Mirel Rădoi

*

Vă reamintim că UEFA a stabilit, la finele lunii trecute, ca semifinalele barajului pentru EURO 2021 să aibă ca dată de disputare ziua de joi, 4 iunie. Finalele au fost programate marți, pe 9 iunie. Situația fiind în evoluție, aceste date pot suferi modificări.

Reprezentativa României va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinala play-off-ului. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în fața Bulgariei sau Ungariei.

Iar într-o conferință video de luni, membrii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), reprezentanții cluburilor din Liga 1 și cei ai Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) au stabilit că sezonul intern ar putea fi reluat pe 7 iunie.

Foto: Paul Ursachi / Sport Pictures

Happening now