Performanțe fabuloase la Europenele de Canotaj: România ia aurul la seniori cu juniorii, termină ziua cu trei medalii de aur, un argint și un bronz! 

Ciprian Rus 4 august 2018
Fast

Noul Lead se poziționează mai clar în ochii publicului ca o publicație digitală concentrată pe sport, pe poveștile și personajele lui autentice. Folosim sportul pentru a transmite valori și idei prețuite de publicul nostru țintă și pentru a-l inspira.

Împarte cu alții acest articol

La doar o săptămână după ce au câștigat aurul mondial la Under23, echipajul de patru rame masculin al României produce una dintre marile surprize ale anului sportiv câștigând aurul la Europenele de seniori de la Glasgow.

Cu o medie de vârstă de sub 21 de ani și intrați în finală pe culoarul 2, fără să-și câștige semifinalele, cei patru băieți – Mihai Țigăieru, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari și Ciprian Huc – au avut un start fantastic, au ținut ritmul pe durata întregii curse și i-au bătut pe marii favoriți, englezii, chiar la ei a casă, cu o barcă avans!

Victoria băieților de la patru rame a fost doar una dintre frumoasele surprize ale primei zile a finalelor de la Glasgow. În chiar prima finală a zilei, Denisa Tâlvescu și Mădălina Bereș s-au clasat pe locul 1 în finala feminină de dublu rame. A doua finală a adus și a doua medalie, una de bronz, la dublu rame, prin Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosa.

În finala a treia de sâmbătă, echipajul de patru rame feminin, format din junioare medaliate la Poznan săptămâna trecută, a fost cât pe ce să prefațeze marea victorie a băieților noștri la aceeași probă. Roxana-Georgiana Parascanu, Mădălina Hegheș, Mădălina-Gabriela Cașu și Iuliana Buhuș au devenit, la 20-21 de ani, vicecampioane europene, după o cursă foarte bună, în care au condus mult timp în fața unor echipaje mult mai experimentate.

În ultima cursă „românească” a zilei, cea de feminin 8+1, Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea au pornit de pe cel mai bun culoar dintre cele trei ocupate. Cu o echipă nouă față de Olimpiada de la Rio, cu multe sportive sub 23 de ani, România a luat un nou aur, al treilea de sâmbătă.

În ultima zi a finalelor, duminică, România speră să mai obțină încă două medalii.

Happening now