Primele reacții după meciul cu Olanda: „Acest turneu trebuie să fie un început. Rămânem cu speranța pe care am dat-o românilor”

Lead.ro 2 iulie 2024
Fast
Împarte cu alții acest articol

La scurt timp după înfrângerea cu Olanda din optimile de finală ale Euro 2024, primele declarații din echipa României confirmă că mulți dintre jucătorii Naționalei – dar și selecționerul Edi Iordănescu și chiar Gheorghe Hagi – se uită la acest turneu final ca la un început de drum.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt, pentru că ne-am dorit foarte mult pentru români, pentru noi – am dat totul ca să mergem mai departe”, a spus Edi Iordănescu. „Închidem o poveste frumoasă, care ne poate aduce pe viitor lucruri foarte bune, dacă știm să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Le mulțumesc băieților, au întrecut așteptărilor. Dar e foarte greu într-o lună de vară să depășești un decalaj de zeci de ani între fotbalul nostru și fotbalul olandez. E greu să comentăm prea mult.”

Primele 20 de minute ne-au aparținut, a spus selecționerul României, cu gândul și la ocazia mare a lui Dennis Man:

„Am vrut să-i surprindem, să punem presiune pe construcția lor, am fost intenși, agresivi, i-am pus în dificultate, însă la prima ocazie ne-au dat gol. Au calitate foarte mare. Echipa a dat tot ce a aveam mai bun. Hagi s-a lovit, Mogoș a făcut comoție. Am făcut improvizație la improvizație și e foarte greu în fața unui asemenea adversar. Mai ales când îți marchează la prima șansă. Dar sunt mândru de echipă, de această familie, de munca noastră! Cred că echipa națională poate să crească”, a adăugat Edi Iordănescu, înainte să vorbească și despre viitorul său: „Am nevoie de odihnă. Apoi va fi o discuție cu Federația, și mai ales cu familia mea. În momentul acesta, simt că familia mea are mai mare nevoie de mine decât are echipa națională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în multe momente, cu lipsă de încredere. Nu a fost ușor, mai ales pentru familia mea.”

Andrei Burcă, care a avut o seară lungă contra atacanților adverși, a spus: „Ne bucurăm că am ieșit din grupe pe primul loc. Azi am jucat curajos, dar am luat gol la prima lor ocazie, acolo au prins și ei curaj. Am sentimente amestecate. Mi-am dorit foarte multe de la acest meci. Acest turneu trebuie să fie un început, să învățăm din ce s-a întâmplat aici, să nu mai ajungem din 8 în 8 ani la turneele finale.”

Denis Drăguș, care a avut o ocazie importantă de egalare, chiar înainte de pauză, a spus: „Ne doare, ne-am dorit să ajungem cât mai departe, să ne bucurăm cât mai mult de astfel de momente, de fanii noștri. Am dat totul pe teren, iar asta sper să fie un exemplu pentru cei mai tineri. Detaliile fac diferența la acest nivel. Am arătat că ne putem bate de la egal la egal cu cei mai buni. Am luat primul gol, iar de acolo s-au schimbat lucrurile. Sunt fără cuvinte pentru tot ce s-a întâmplat aici, am avut parte de o susținere extraordinară în Germania! Rămânem cu speranța pe care am dat-o românilor și cu exemplul dat copiilor că, oricât de mic ai fi – pentru că am venit aici cu ultima șansă -, poți să ajungi departe.”

Într-o intervenție la ProTV, Gheorghe Hagi a spus și el că echipa naţională trebuie felicitată:

„În primul rând, să-i felicităm pentru parcurs. Au intrat în istorie, au făcut lucruri foarte bune. Am avut și noi oportunitățile noastre, dar Olanda este o echipă foarte bună. A controlat ritmul și intensitatea jocului. Noi am făcut cât am putut. E un proces prin care învățăm. Trebuie să ne uităm înainte. Câteodată atâta poți și trebuie să te gândești ce trebuie să faci pentru a deveni mai bun, pentru a face performanțe mai mari.

Felicitări tuturor: staff, jucători, suporteri. Toată România merită felicitări! E greu să tragi concluzii acum, chiar dacă, în mare, cred că le văd. Important este să avem mai multă încredere, mai mult curaj, mai multă personalitate. E un Campionat European, au trecut de grupă, au arătat bine. Întotdeauna devii mai bun în timp. Cred că «a progresa» trebuie să fie un aspect foarte important pentru noi, în România. Trebuie să fim acolo, printre cei mai buni. Sunt mândru de echipa națională a României, de toți jucătorii!”, a spus Hagi, care poate fi la rându-i mândru de munca prin care i-a ajutat să se formeze pe mulți dintre jucătorii actualei echipe naționale.

Articol în curs de actualizare

Top Stories