Rapid începe să arate ce poate, CSM impresionează în primele etape din Liga Campionilor

Lead.ro 19 septembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rapid și CSM București ne-au arătat multe lucruri bune în a doua etapă din Liga Campionilor la handbal feminin.: Rapid a revenit fantastic în meciul de acasă cu Metz, terminat până la urmă la egalitate, 32-32, iar CSM București a câștigat convingător la Brest, 33-26, deși a ajuns în Bretania la 5 dimineața, în ziua meciului.

Rapid, revenire grozavă cu Metz

După frumoasa victorie de săptămâna trecută, 31-27 la Zagreb, cu Lokomotiva, Rapid a primit o sarcină mai complicată în a doua etapă a Ligii Campionilor: la București a ajuns Metz, o echipă obișnuită în ultima vreme cu fazele finale ale acestei competiții. Iar puterea franțuzoaicelor, campioanele Franței, s-a văzut încă din start: Almeida De Paula (11 goluri contra Rapidului) a fost imposibil de oprit în prima parte a meciului, iar Metz s-a dus la vestiare cu un cinci goluri avans, 21-15.

Echipa din Franța și-a protejat avansul de 4-5 goluri până spre final, când Rapid a reușit 4 goluri consecutive și a egalat la 29. Mai mult, dacă ar fi jucat cu mai multă inspirație ultimele faze ale meciului, campioanele României ar fi putut chiar câștiga. (Rezumatul meciului)

Însă e bun și punctul acesta. Mai ales pentru moralul unei echipe care nu-și găsise ritmul în ultimele meciuri complicate.

Acum, după o repriză a doua de toată isprava, antrenorul Carlos Viver poate fi încrezător că echipa lui poate ține pasul într-o grupă B din care mai fac parte Gyor, Metz, Esjberg, Buducnost, Storhamar și Kastamonu – următoarea adversară a Rapidului (duminica viitoare, de la ora 15.00).

Dacă Ostase și Buceschi (ambele cu 5 goluri contra lui Metz) vor colabora bine și în Turcia, Rapid va aduna alte două pucte în acest debut de Liga Campionilor. Sorina Grozav (Tîrcă), cu 3 goluri de la distanță, dar și Lopez, Kanor sau Espinola, care au marcat împreună 11 goluri în poarta lui Metz, sunt și ele în creștere de formă. La fel și Diana Ciucă, care a avut un procetaj de 34% duminică.

Rapid are acum 3 puncte în Grupa B, o grupă în care Gyor e singura echipă care a deschis cu două victorii. Metz are 3 puncte, Storhamar, Buducnost și Esjberg au câte două. Lokomotiva Zagreb și Kastamonu rămân fără puncte.

CSM București arată multă determinare cu Brest

După un drum de 14 ore și fără prea multă odihnă – de vreme ce au ajuns în vestul Franței la ora 5 dimineața în ziua meciului -, jucătoarele lui CSM București au arătat impresionant cu Brest, o echipă pe care au învins-o acum (33-26) în premieră. (Rezumatul)

În contextul în care greva controlorilor de trafic aerian din Franța a dus la anularea zborurilor către Brest, CSM a pornit (cu întîrziere de o zi) spre Paris sâmbătă, urmând să facă lungul drum spre Bretania cu autocarul. O pană de cauciuc a încurcat și mai tare socotelile, așa că echipa a avut o noapte tare grea înaintea meciului cu Brest.

„A fost important să rămânem atente la ce aveam de făcut și să ignorăm ce s-a întâmplat pe drum. Pierduserăm de două ori anul trecut cu Brest și nu voiam să se mai repete asta”, a spus Siraba Dembele, una dintre jucătoarele care au marcat 4 goluri pentru CSM, alături de Aune, Zaadi și Crina Pintea. Omoregie a avut 6 goluri, în vreme ce Cristina Neagu a înscris de două ori. CSM e una din cele trei echipe din Grupa A cu punctaj maxim după primele două jocuri.

Și-n victroria cu Krim, și în cea de duminică cu Brest, CSM a făcut o treabă bună în apărare. Din punctul ăsta de vedere, există multe motive de optimism. O altă schimbare în bine față de sezoanele precedente vine în ofensivă, unde Cristina Neagu nu mai trebuie să ducă ea singură tot greul. Zaadi a preluat deja multă responsabilitate la coordonare, și chiar dacă relațiile de joc dintre ea și celelalte coechipiere nu sunt încă sudate, CSM e o echipă mai imprevizibilă sezonul acesta.

Dovadă, golurile cu Brest au venit de pe toate poosturile, de la 11 jucătoare diferite. Ăsta e un semn bun pentru CSM, care duminica viitoare (ora 17.00) va juca la București cu Bietigheim, o adversară care a impresionat în victoria clară, 40-20, cu Ferecvaros.

Rezultatele etapei a doua

Happening now