Următorul obstacol: România vs Țările de Jos, pentru sferturile de finală Euro 2024

Lead.ro 26 iunie 2024
Fast
Împarte cu alții acest articol

Poate ar fi fost mai simplu cu Slovenia, dar va fi mai interesant contra Țărilor de Jos (Olanda). După ce Georgia a făcut surpriza în Grupa F, învingând cu 2-0 pe Portugalia (deja calificată de pe primul loc), România – calificată în premieră în optimi din postura de câștigătoare de grupă – și-a aflat adversara din optimile de finală ale Campionatului European: vom întâlni Olanda.

Meciul se va juca la München, marți, 2 iulie, de la ora 19:00.

 

Naționala olandeză a încheiat pe locul 3 în grupa D, cu patru puncte, în urma Austriei și Franței. Batavii au învins Polonia cu 2-1 (goluri Gakpo și Weghorst), au făcut 0-0 cu Franța și au fost învinși de Austria cu 3-2 (goluri Gakpo și Depay), clasându-se mai apoi pe primul loc în clasamentul echipelor de pe locul al treilea.

Georgia și Slovacia, tot cu 4 puncte, respectiv Slovenia, cu 3 puncte, sunt celelalte echipe calificate în optimi de pe locurile 3 în grupele lor. Dacă Ungaria, căreia Georgia i-a luat locul, s-ar fi calificat mai departe, România ar fi jucat în optimi contra Sloveniei.

Portocala Mecanică, antrenată de Ronald Koeman, e departe de gloria din trecut, dar are în continuare jucători de clasă mondială, în frunte cu fundașii Van Dijk (Liverpool) și Ake (Manchester City). Koeman are multe opțiuni importante și în atac, precum Gakpo (Liverpool) sau talentatul Xavi Simons (jucător lui PSG, împrumutat la RB Leipzig și dorit de Bayern sau Barcelona).

De fapt, viitoarei adversare a României i s-a reproșat până acum, în cele trei meciuri din Germania, tocmai faptul că nu arată și nu joacă ca o echipă: valori individuale sunt pe fiecare post, însă omogenitatea a lipsit în meciurile din grupe.

Într-un fel, poate că echipa olandeză are o parte din argumentele Belgiei, care ne-a dominat în meciul de la Koln, dar care n-a arătat grozav în celelalte două meciuri din faza grupelor. Din punctul ăsta de vedere, faptul că Iordănescu și ai săi au întâlnit deja un adversar cu un stil de joc asemănător poate fi un avantaj – știm la ce să ne așteptăm.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATLT (@atlt.ro)

Top Stories