Sonia Seraficeanu: „Cred că putem mult mai mult, trebuie să facem tot posibilul să ne ridicăm moralul și să arătăm altă față”

Lead.ro 10 decembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Din zona mixtă de după meciul pierdut cu Croația – un rezultat care blochează României acceasul în fazele finale ale Campionatului European – extrema Sonia Seraficeanu, care a reușit două goluri din trei aruncări cu Croația, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor români.

Ce spune Sonia despre meci și căderea României din prima repriză:

Am început meciul foarte bine. Dar pe parcurs am avut o cădere pe care din păcate nu am reușit s-o rezolvăm. Probabil că nu am avut atât de multă determinare ca adversarul nostru, nu ne-au mers atacurile, nu am jucat în viteză, nu am găsit soluții clare pentru a marca. Cred că din cauza asta am ajuns la acest rezultat, din păcate.

Eu cred că putem mult mai mult, dar trebuie să facem tot posibilul să ne ridicăm moralul și să arătăm altă față

Ce așteptări are pentru ultimele două meciuri și cum vede pauza de patru zile:

Trebuie să luptăm până la capăt, eu am să încerc să-mi fac datoria pe cât posibil, să-mi ajut colegele și continuăm, mergem înainte cu ce avem și vom vedea.

Nu e neapărat o problemă atât de mare (n.r.pauza), avem mai mult timp să pregătim meciul cu Ungaria, să vizionăm mai mult adversarul și să ne pregătim pentru a da tot ce putem împotriva lor.

Despre jocul cu extremele:

Jocul nostru nu merge așa bine, da, la nivelul extremelor nu am avut atâtea goluri, probabil că și încrederea în noi este puțin mai scăzută. Dar încercăm să rezolvăm acest lucru.

Din punctul meu de vedere, mă bucur că am reușit să-mi revin cât de cât, pentru că din păcate, după cum știți, nu am avut o evoluție atât de bună. Sper să reușim să avem un joc mult mai bun în ceea ce privește atacul, dar și apărarea.

Cum s-au încurajat în echipă:

Am avut încredere în noi, am vorbit, ne-am încurajat unele pe celelalte. Dar nu știu ce s-a întâmplat, ne-am demoralizat, am avut câteva ratări și adversarul a venit cu mult mai mult curaj. Noi nu am știut să ne repartizăm oamenii în apărare și s-a ajuns la acest rezultat.


După înfrângerea de azi, România rămâne fără puncte într-o grupă în care Croația, ajunsă acum la 6 puncte, are toate șansele să avanseze în lupta pentru medalii. Și asta este o realizare excepțională pentru o echipă lipsită de multe jucătoare, dar nu și de curaj.

Pentru echipa României urmează trei zile de pauză, apoi meciul cu Ungaria de pe 14 decembrie (ora 21.30). O zi mai târziu, fără mult timp pentru odihnă și regenerare, România va juca juca cu campioana mondială Olanda (ora 17.00), în ultimul meci din Main Round.

Cristina Neagu, cu șase goluri, Eliza Buceschi, cu cinci, și Lorena Ostase, cu trei goluri, au fost cele mai bune marcatoare ale României.

Tot azi, Norvegia, cealaltă mare favorită la semifinale, a bătut Olanda, 32-25, în al doilea meci din grupa României. Norvegia și Croația au acum câte 6 puncte.

**

Primele două clasate se califică pentru semifinale, locul al treilea va merge spre meciul de clasament pentru locurile 5-6.


În cealaltă grupă, Rusia și Franța au ajuns și ele la 6 puncte, și foarte aproape de semifinale, după două victorii la un gol diferență contra Muntenegrului, respectiv Spaniei – revenită de departe, dar prea târziu, în meciul cu Franța.


FOTO:Sorin Pana/Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories