„Sper ca victoria de azi să elibereze puțin din presiune. Această echipă are nevoie de timp.” Primele declarații după victoria CSM-ului cu Krim

Lead.ro 2 februarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

„N-a fost un meci capital, dar a lăsat niște urme în orgolii”, spunea secundul Adi Vasile cu doar câteva minute înaintea meciului cu Krim din Sala Polivalentă, la microfonul Telekom Sport, vorbind despre înfrângerea CSM-ului în fața Gyor-ului, acum o săptămână. O săptămână în care s-a vorbit mult de problemele din echipa bucureșteană, de raportul inegal de minute de joc între jucătoarele românce și cele străine, de lipsa coeziunii din lot, de debutul slab de an al unei echipe care la începutul sezonului avea ca obiectiv câștigarea Ligii Campionilor.

Înfrângerea cu Gyor a durut, cum spunea Adi Vasile, la fel cum au durut și criticile care au urmat, lucru subliniat în declarații de jucătoare și de antrenorului, imediat după victoria clară cu Krim:

„După meciul pierdut la Gyor, n-am avut timp să fim triste”, a spus în direct la Telekom Sport Jovanka Radicevic, marcatoare a 10 goluri cu Krim. „E important că am luat două puncte azi. Ca-n fiecare meci, au fost momente mai bune și mai puțin bune, dar cred că așa trebuie să jucăm. De la începutul sezonului, am avut și în Champions League și în campionatul intern meciuri în care nu am început bine, dar important e că nu am cedat și am crezut în noi. Am pierdut două jucătoare importante, pe Cristina și pe Amanda, și trebuie să schimbăm complet stilul, n-a fost ușor la început, am adus și jucătoare noi și așa va fi până la final; trebuie să ne îmbunătățim atât în atac, cât și în apărare, pentru că eu cred că n-am arătat încă maximul acestei echipe.”

Radicevic a vrut să le transmită un mesaj fanilor: „Avem nevoie de suportul fanilor și când jucăm bine, dar și când jucăm rău, și le mulțumesc că azi au fost alături de noi. Indiferent că pierdem sau câștigăm, nu vom înceta să luptăm pentru echipă.”

Despre decizia de a se întoarce în Muntenegru la finalul acestui sezon, Radicevic a spus: „Mă simt bine aici, dar am primit o ofertă de la Buducnost, care va construi o echipă pentru Jocurile Olimpice și cred că e momentul să merg acasă. Dar sunt încă aici și voi da totul în acest sezon pentru CSM.”

Antrenorul Dragan Djukic a vorbit și el despre critici și despre nevoia ca publicul să aibă răbdare cu echipa. „Nu mai faceți diferența între jucătoare mele, că sunt românce sau străine. Sunt mulțumit de toate cum au luptat și vă rog pe toți să nu le mai separați. De când am venit, încerc să construiesc o echipă bună, dar această echipa are nevoie de timp.”

Despre meci, Djukic a spus că „Krim a jucat un handbal rapid, modern, nu e ușor să joci contra lor și a trebuit să rotim mai multe jucătoare. Sunt mulțumit de apărare, mai ales în prima repriză, în a doua a fost mai relaxată, dar aveam și avantaj. Ce e clar e că nu vor fi meciuri ușoare în acest sezon. Dar a fost mai bine și, pas cu pas, sunt sigur că va fi din ce în ce mai bine.”

Antrenorul campioanei României a revenit apoi la criticile primite, spunând că le acceptă, ca antrenor, și că e obișnuit, fiind într-o poziție publică, să iasă în față și să apere echipa. „Accept criticile, dar eu știu de ce fac anumite lucruri. Fanii pot veni să ne vadă la antrenamente, să vadă cum lucrăm și poate înțeleg mai bine de ce fac anumite alegeri. Sper ca victoria de azi să elibereze puțin din presiune. Gândiți-vă la Barcelona, cu jucătorii extraordinari pe care îi are, dacă îl luati pe Messi de acolo, nu știu dacă sunt favoriți la Final4. Pas cu pas, sunt sigur că va fi mai bine, dar vin meciuri unul după altul, rapid. Trebuie să fim puternice și să jucăm împreună, asta e important.”

Întrebat despre jucătoarele pe care le-a remarcat, Djukic a spus că „toate au jucat bine, Lekic, Cvijic, Ungureanu a fost și ea perfectă azi, și Elizabeth Omoregie, pentru care a fost un meci emoțional să întâlnească Krim (fosta ei echipă), Claudia a jucat pentru prima oară acasă, în fața suporterilor. Trebuie să le susținem pe toate.”

Ce le-ar spune celor care critică? „Cineva trebuie să fie vinovat, așa e normal. Dar le transmit un mesaj oamenilor care ne susțin: să creadă în noi. S-a spus că dacă pierdem cu Krim ar fi fost un dezastru. Nu cred, Krim a  jucat bine în prima fază a competiției. Am mai spus că toate echipele din main round sunt puternice. Dar întotdeauna antrenorul e criticat; accept criticile, am experiență. Dar vă rog să mă criticați pe mine, nu pe fete.”

Alte declarații

Andrea Lekic: „Bineînțeles că sunt mulțumită de meciul de azi, am jucat foarte bine, un handbal modern, rapid. E important pentru noi că am luat aceste două puncte, că ne-am revenit și vreau să-mi felicit colegele. O să fie greu cu Thuringer, dar înainte de asta ne așteaptă un meci cu Corona Brașov, trebuie să ne odihnim puțin. Mă aștept la o luptă dură în Germania. Publicul a fost incredibil azi, e o plăcere să jucăm aici și e important că am făcut un pas înainte.”

Paula Ungureanu: „Trebuie să avem o altă atitudine (nr. față de meciul din Ungaria), suntem jucătoare profesioniste, cu o mentalitate puternică și am învățat de-a lungul timpului să trecem peste înfrângeri, să ne mobilizăm. Se întâmplă și astfel de meciuri, mai puțin bune pentru noi. Trebuie să rămânem unite, avem același obiectiv, să ajungem în Final4 și, de ce nu, să câștigăm Liga. Trebuie să muncim mai mult la antrenamente (nr. pentru a suplini absențele Cristinei Neagu și Amandei Kurtovic), să o scoatem cumva la capăt, să ne putem îndeplini obiectivul. Visul meu e să câstig Liga Campionilor, nu să ajung în Final4. E departe, e din ce în ce mai greu, dar nu renunț. Cred în continuare în echipa mea.”

*

Înaintea deplasării din Germania (10 februarie), obiectivul lui CSM București este încă în siguranță: un loc doi în această grupă i-ar aduce campioanei României o întâlnire în sferurile de finală cu locul trei dintr-o Grupă 2 mult mai echilibrată, unde Rostov, Buducnost și Metz se bat, cu șanse egale, pentru primele trei locuri.

Tot astăzi, Ferencvaros și Gyor au terminat la egalitate, 32-32, în derbiul acestei etape. Înaintea meciului dintre Kristiansand și Thuringer, clasamentul arată astfel:

1. Gyor – 11 puncte

2. CSM București – 8 puncte

3. Vipers Kristiansand – 6 puncte

4. Ferencvaros – 5 puncte

5. Krim – 3 puncte

6. Thuringer – 1 punct

FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now