Sport fără spectatori: Guvernul interzice evenimentele publice cu peste 1.000 de persoane, Liga 1 se va juca cu poarta închisă

Ciprian Rus 8 martie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Guvernul României a decis interzicerea, începând de duminică, 8 martie, a tuturor evenimentelor care implică prezența unui număr mai mare de 1.000 de participanți pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus (COVID-19). Măsura va fi în vigoare până la 31 martie, dar poate fi prelungită, a precizat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat pe pagina sa de internet:

„În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează. De asemenea, pentru partida România U21 – Danemarca U21 (care va avea loc la Craiova, pe 31 martie), vânzarea biletelor a fost suspendată”, transmit oficialii FRF.

Liga Profesionistă de Fotbal, care e organizatoarea meciurilor din Liga 1, a trimis o notificare către cluburile din Liga 1 prin care le anunță că meciurile din perioada următoare vor fi organizate fără spectatori. Decizia va intra în vigoare începând de duminică, iar primele meciuri afectate sunt Chindia Târgoviște – Sepsi (17:30) și FCSB – U Craiova (20:30).

 

Happening now