„Sunt recunoscătoare CSM-ului pentru jucătoarea care am devenit.” Amanda Kurtovic vorbește despre recuperare, despărțirea de CSM și perioada petrecută la București

Lead.ro 21 februarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce joi seară a privit din tribună, alături de Cristina Neagu, antrenamentul CSM-ului înaintea unui meci important cu Gyor în care nu-și vor putea ajuta niciuna echipa, interul dreapta Amanda Kurtovic a vorbit, într-o emisiune live pe Facebook facilitată de platforma clubului bucureștean CSMB TV, despre perioada de recuperare după operația de la genunchi, despre cum vede șansele echipei în drumul spre FINAL4 și despre decizia de a se despărți din vară de București, pentru Gyor.

„Va fi un meci greu, știm toate că va fi un meci greu, au o echipă bună, dar și noi avem o echipă bună, cu jucătoare bune în toate pozițiile, care ne vor suplini. Am încredere și știu că putem merge departe cu echipa asta, trebuie doar să credem și să muncim mult.”

„Cred că putem ajunge în FINAL4, dar e devreme să vorbim despre a câștiga acolo”, a mai spus Amanda, pentru care ediția trecută a fost una dintre cele mai triste amintiri din handbal. „Când ai obiectiv să câștigi Liga și ai o echipă așa bună, a fost greu. Dar n-am jucat bine sezonul ăla. Am venit aici să câștig Liga Campionilor și a fost foarte greu.”

Operată de opt săptămâni, Amanda spune că îi e greu să privească meciurile din tribună. „Când sunt pe teren nu mă gândesc decât la handbal, sunt concentrată doar la ce fac în teren. E trist să stau în tribună, dar îmi voi susține fetele cât de bine pot.”

Despre procesul de recuperare, jucătoarea din Norvegia, care e la a doua accidentare gravă, după o operație la umăr, spune că merge bine și că plănuiește să se întoarcă pe teren în vară sau la finalul verii, când va avea aproximativ opt luni de la operație. Spune că provocarea cea mai mare dintr-o astfel de perioadă e cea psihică, lucru subliniat în mai multe rânduri și de Cristina Neagu, care vorbea în conferința de presă de la Paris, imediat după accidentarea din meciul cu Ungaria, despre cât de important e să simtă că poate gestiona o nouă accidentare din punct de vedere psihic.

„Psihicul e foarte important”, spune și Amanda. „Trebuie să lucrezi mult cu tine, să ai grijă de sănătatea ta mentală. E dificil când treci printr-o accidentare ca asta și știi că vei lipsi un an. Tot ce vrei e să joci handbal și când nu poți te simți frustrat. În perioada asta e important să faci lucruri care-ți plac, să călătorești, să ai oameni dragi alături, să nu te gândești doar la handbal.”

Întrebată ce-a însemnat pentru ea perioada petrecută la CSM, interul dreapta a răspuns scurt: „Totul. Eram mică când am venit la CSM, după un sezon bun la Larvik. Am învățat multe aici, m-am dezvoltat mult ca om și ca jucătoare. Am jucat cu cele mai bune jucătoare din lume, de la care am învățat multe. Și fanii sunt incredibili, atmosfera, îmi place și orașul, îmi place să locuiesc aici, mama mea a venit de 10 ori să mă viziteze. Îmi place că oamenii sunt foarte calzi, te salută pe stradă. Nu e ceva obișnuit în Scandinavia, unde toți sunt grăbiți pe stradă. Iubesc România și mi-a plăcut totul aici, m-am simțit bine și-o să mă bucur de ultimele luni.”

Nu are alt motiv pentru care pleacă, spune, decât dorința de-a face o schimbare. „Nu e un motiv anume pentru care plec. M-am dezvoltat ca jucătoare și mi-a plăcut aici, dar cred că uneori în viață vine un moment să încerci ceva nou. O carieră în handbal e foarte scurtă, mai am câțiva ani la nivel înalt și vreau să încerc ceva nou. Iubesc totul aici, iubesc clubul, dar simt că e timpul să încerc ceva nou.”

„Sunt recunoscătoare, trebuie să mulțumesc CSM-ului pentru jucătoarea care am devenit, pentru că am jucat cu jucătoare extraordinare zi de zi. Și mi-am făcut prieteni buni, pe care o să-i am pentru restul vieții.”

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now