Cu Cristina Neagu și Amanda Kurtovic în tribună, CSM București se pregătește de Gyor: „Avem șansa noastră și vom crede în ea”

Andreea Giuclea 21 februarie 2019

În ziua în care a fost nominalizată pentru a cincea oară consecutiv de Federația Internațională la titlul de cea mai bună handbalistă a anului, Cristina Neagu și-a vizitat colegele de la CSM București la unul din ultimele antrenamente dinaintea meciului cu Gyor din Sala Polivalentă (sâmbătă, ora 15.00). La o lună și jumătate de când s-a operat la ligamentele încrucișate ale genunchiului, a intrat – mergând fără cârje și fără orteză, la care a renunțat deja -, în sala în care a înscris multe dintre golurile care au contribuit la nominalizare. Golghetera ediției trecute a Ligii Campionilor și-a salutat antrenorul, s-a bucurat când și-a revăzut colegele și a dat un scurt interviu:

„O să vin să le susțin pe fete, știm cu toții că e un meci foarte greu și aș vrea să rog oamenii să vină în număr cât mai mare să le susțină pe fete. Eu mă simt foarte bine, merge bine recuperarea, să spunem că ce-a fost mai greu a cam trecut. Încep să merg deja, merg aproape normal. Încep să lucrez foarte bine, să mă simt din nou sportivă, să am febră musculară. Mă simt chiar foarte bine”, le-a spus Cristina zâmbitoare jurnaliștilor, apoi s-a așezat în tribună, lângă Amanda Kurtovic, interul dreapta care-și revine și ea după aceeași accidentare, la genunchiul stâng. Cu picioarele întinse pe scaunele din față și cu pungi de gheață pe genunchi, două dintre cele mai bune jucătoare ale echipei capitalei și-au privit colegele antrenându-se pentru reîntâlnirea cu campioana Europei, în fața căror pierduseră cu 36-27 în urmă cu câteva săptămâni.

View this post on Instagram

Astazi, la antrenamentul handbalistelor #CSMBucuresti inaintea meciului cu @gyori_audi_eto_kc de sambata, 23 februarie, ora 15:00, Cristina Neagu si Amanda Kurtovic au fost prezente in tribuna si si-au sustinut moral colegele de echipa! @cristinaneaguofficial @amanda_kurtovic #csmb #csmbhandball #handball #orasultau #echipata #ehfcl

A post shared by CSM Bucharest (@csm_bucharest) on

Cu ele două în tribună, cu Majda Mehmedovic operată de apendicită, cu Andrea Lekic antrenându-se separat, din cauza unor probleme la spate, și cu Sabina Jacobsen incertă, echipa CSM-ului știe că nu poate decât să încerce să compenseze tot mai multele absențe cu o mare dorință de-a arăta mai bine decât în meciul tur, mai ales că va juca în fața propriilor suporteri, într-o sală plină.

Despre asta au vorbit jucătoarele și antrenorul Dragan Djukic joi seara: „Ne lipsește fiecare jucătoare, nu avem multe, se vede că asta e o problemă și-n campionatul intern, nu doar în Liga Campionilor. Dar suntem în situația asta și trebuie s-o gestionăm cum putem, trebuie să arătăm că nu contează cine va fi pe teren, fie că sunt 5, 10, 30 de minute, trebuie să murim pe teren pentru această victorie. Uneori poți să ai cele mai bune jucătoare din lume în teren și să pierzi dacă nu lupți. Sigur că ne lipesc jucătoarele, Majda cu siguranță ne va lipsi. Și Andrea Lekic a avut probleme, dar știu cât e de luptătoare și cu siguranță va fi pregătită”, a spus extrema Jovanka Radicevic, una din cele mai bune jucătoare ale CSM-ului în ultimele meciuri.

„Situația cu accidentările e mai gravă, dar trebuie să ne imaginăm că jucătoarele pe care le avem acum vor trebui să dea nu 100, ci 2oo-300% din ce pot. Doar așa putem câștiga”, a spus și centrul Elizabeth Omoregie, completată de Dragan Djukic:

„Sunt multe probleme, dar nu vreau să fac greșeala asta. Echipa care va juca va fi cea mai bună echipă a noastră și fetele care vor fi pe teren vor da tot ce au. Gyor e favorită, nu e un secret. Dar avem șansa noastră și vom crede în ea. Asta e situația sezonul ăsta. Nu e ușor să supraviețuiești fără ele, dar încercăm să dăm șanse altora. Elizabeth a început să joace mai mult, Claudia s-a integrat un pic mai bine. Încercam să facem alte lucruri, pentru că să înlocuiești jucătoare ca Cristina, Majda sau Amanda e imposibil.”

Despre reîntâlnirea cu Gyor, cu toții sunt de acord că va fi dificil. „Știm că vor veni să câștige, dar suntem pregătite să luptăm și să arătăm un joc bun în fața fanilor. Și înainte de primul meci am fost pregătite, dar n-am început cum am vrut, am făcut greșeli în apărare, am primit prea multe goluri în debut. Dacă vrei să câștigi cu Gyor trebuie să le oprești contratacurile rapide, pentru că ele încearcă să câștige cu  goluri ușoare. Cred că vom fi disciplinate în atac și ne vom întoarce repede în apărare, pentru că dacă oprim aceste  goluri rapide, nu cred că pot să ne învingă în atacul  pozițional”, a spus Radicevic.

„Vine una dintre cele mai bune echipe din lume și e o șansă să jucăm un meci bun. Mă aștept la o sală plină, mă aștept să vad motivație la fetele mele și un meci bun”, spune și Djukic, care respinge ideea unei revanșe. „Nu poate fi o revanșă. Revanșa va fi dacă ne vom califica acolo, la Budapesta. Acolo va fi marea revanșă, acum avem nevoie de puncte și să terminăm grupa pe locul pe care ni-l dorim, despre asta e.”

Acest „cred în echipa mea” s-a repetat des în declarațiile tuturor, pentru că un joc colectiv e singurul care poate compensa absența unor jucătoare atât de greu de înlocuit; pentru că omogenitatea Gyor-ului e punctul lor puternic, cum subliniază Omoregie – „au jucătoare care se știu de mai mult timp, comunică bine între ele” – și pentru că construcția unei echipe pare să fie cea mai mare provocare a CSM-ului.

„Cred în echipa mea, chiar și fără Cris și Amanda. Cred că fetele astea merită, pentru cât muncim la fiecare antrenament, cum ne ajutăm, cum luptăm. Uneori jucăm mai bine, alteori mai puțin bine, dar avem nevoie și de susținerea voastră. Cred în echipa mea și vom da tot ce putem. Suntem pregătite să luptăm, dacă vrei să faci un pas în plus trebuie să arăți că ești bun când joci cu adversari ca Gyor”, a spus Radicevic.

„Știm toate că va fi un meci greu, au o echipă bună, dar și noi avem o echipă bună, cu jucătoare bune în toate pozițiile, fete care ne vor suplini”, a spus și Amanda Kurtovic într-o emisiune a clubului bucureștean, CSMB TV. „Am încredere și știu că putem merge departe cu echipa asta, trebuie doar să credem și să muncim mult.”

Foto:CSM București

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.