“Tricolorii”, om cu om: jucătorii vin la Națională în formă bună, cu meciuri în picioare și cu realizări la echipele de club. Cum arată echipa înainte de Danemarca

Ciprian Rus 23 martie 2017

O singură mare surpriză ne-a așteptat la comunicarea de către Christoph Daum a lotului pentru meciul cu Danemarca, iar aceasta nu a fost una de fond – în ciuda absenței lui Hoban – ci de formă: pentru prima oară în istoria echipei naționale, selecționerul și-a anunțat aleșii într-un “Live” pe Facebook, și nu printr-un comunicat sau printr-o conferință deschisă doar presei.

În absența lui Florin Andone, suspendat, care are și el un sezon remarcabil la Deportivo La Coruna, selecția lui Daum nu comportă discuții. Cu toate astea, selecționerul și-a motivat unele alegeri, într-un exercițiu deschis și modern, așa cum ne-am dori să fie și jocul echipei noastre de la Cluj-Napoca.

Vestea bună, față de anii trecuți, e că cei mai mulți dintre jucătorii noștri au constanță în joc la echipele de club din străinătate, iar destui dintre ei evoluează bine, chiar și în cupele europene. I-am urmărit și noi pe jucătorii Naționalei și vă prezentăm argumentele cu care vine la lot fiecare dintre ei.

Ciprian Tătărușanu

Alternează intervențiile și meciurile spectaculoase cu unele mai puțin reușite. Are o medie de peste un gol primit pe meci la o echipă fără o defensivă strălucită, precum cea a Fiorentinei, și sunt zvonuri că ar putea părăsi Florența la anul. Până atunci, rămâne titular indiscutabil la Națională.

Costel Pantilimon

Vine după o accidentare, dar Christoph Daum s-a asigurat că stă bine fizic. La Watford, echipa lui de club, e în continuare rezerva veteranului Gomes.

Florin Niță

Profită de accidentarea lui Lung Jr în meciul CFR Cluj – Astra și primește convocarea pe care toată suflarea FCSB-istă (și nu doar ea) o cerea de luni de zile. După ce a salvat duium de puncte pentru echipa de club în ultima vreme, Niță a gafat grav chiar după ce a fost selecționat la lot. Are pe conștiință două goluri în derbiul cu Viitorul, dar Daum l-a încurajat și a ținut să puncteze că nu judecă jucătorii după un singur meci.

Dragoș Grigore

Din când în când, se remarcă pe YouTube cu câte un gol spectaculos pentru Al Sailiya, ultimul din pasa lui Vali Lazăr. În rest, ne vin rar vești despre căpitanul Naționalei, pe care, însă, mai mult ca sigur, Christoph Daum îl monitorizează cu atenție.

Cosmin Moți

A fost rezervă în ultima partidă a lui Ludogorets, dar are constanță la echipa bulgară, cu care a acumulat și o importantă experiență în cupele europene.

Vlad Chiricheș

Joacă la Napoli cu intermitențe. Dintre jucătorii de la lot e în echipa cea mai puternică, dar nu a reușit să le ia fața lui Koulibaly și Albiol în centrul defensivei napoletane. Partea bună este că vine după două meciuri legate, chiar dacă în ultima partidă a avut un final de joc ezitant.

Cristian Săpunaru

Matur și plin de calități, Săpunaru este exact genul de jucător care îi place lui Daum. S-a remarcat nu o dată în acest sezon cu Astra, iar în ultimul meci chiar a marcat, împotriva CFR-ului.

Alin Toșca

A avut un debut excelent pentru Betis în La Liga contra Barcelonei, în egalul, 1-1, de la Sevilla. “Debut reușit pentru Toșca. A depășit așteptările, a făcut mai mult decât i s-a cerut”, “start pozitiv, mereu concentrat”, au sunat caracterizările generoase ale presei spaniole. Între timp, însă, a mai și gafat, mai cu seamă contra Realului. Dar e titular și a prins încredere în el.

Iasmin Latovlevici

E om de bază la “Karabuk Romena”, mica colonie românească din campionatul Turciei. Joacă plăcut, ofensiv, și înscrie goluri spectaculoase când prinde clasicele sale torpile.

Romario Benzar

Trece printr-un moment bun alături de Viitorul, unde joacă în nota echipei, adică de la bine în sus.

Răzvan Marin

A debutat cu pasă de gol și a ajuns rapid titular la Standard, statut pe care l-a alternat cu cel de rezervă. Echipa nu merge grozav, dar faptul că are continuitate în joc îi garantează locul de titular în echipa națională.

Nicolae Stanciu

A dat golul lunii ianuarie în Belgia, după o cursă senzațională începută la mijlocul terenului. A mai candidat cu un gol în același clasament, după care a avut evoluții și reușite remarcabile și împotriva Zenit-ului lui Mircea Lucescu, și împotriva celor de la APOEL. După ultimul meci, a fost declarat jucătorul etapei în Europa League. Are patru goluri în Europa League și nouă în toate competițiile pentru Anderlecht.

Alex Chipciu

Evoluții consistente și apreciate la Anderlecht, creează mereu faze periculoase la poarta adversă și își ajută echipa și pe apărare. S-a integrat foarte bine în Belgia și este unul dintre oamenii de la care Daum așteaptă cel mai mult în meciul de duminică, mai cu seamă că are o conexiune specială cu Stanciu, pe care l-a asistat în câteva rânduri la reușitele din Belgia.

Andrei Prepeliță

Fostul căpital al Stelei pare să se fi adaptat bine în Rusia, la Rostov, cu care a jucat și în cupele europene.

Adrian Popa

Încă nu a intrat în ritm la Reading și asta îl va costa, mai mult ca sigur, postul de titular. Totuși, deși a jucat doar opt minute în ultima etapă, a găsit suficient timp să se remarce printr-un gol, la capătul unui sprint de la jumătatea terenului.

Mihai Pintilii

A revenit în circuitul Naționalei, după accidentarea de la Euro, iar absența surprinzătoare a lui Hoban de pe lista convocaților ar putea avea legătură cu planurile lui Daum în legătură cu Mihai. Nu joacă meci de meci la FCSB, echipă care nici ea nu prea joacă meci de meci, dar Pintilii e un jucător de garație, care, la un nivel fizic bun, poate aduce un plus României.

Constantin Budescu

A avut pe ristul interior, pe care îl stăpânește atât de bine, calificarea Astrei în fazele superioare ale Europa League. A ratat, iar mai apoi nu a impresionat nici în cele două partide de “play-off”. Dar sclipirile sale ar putea ajuta Naționala pe final de meci.

Eric Bicfalvi

A debutat perfect la Ural, pentru care a marcat deja mai multe goluri. S-ar putea să fie surpriza lui Daum în primul 11 împotriva Danemarcei.

Sergiu Hanca

Unul dintre remarcații finalului de sezon regulat, Hanca a demonstrat mai cu seamă în meciurile contra rivalei FCSB că are stofă de Națională.

Denis Alibec

A debutat cu stângul la FCSB, într-un meci (la Cluj) în care a fost eliminat după ce abia marcase. Înscrie chiar și când echipa nu joacă bine, cum s-a întâmplat cu Viitorul, și e o soluție sigură pentru un meci pe care România pare condamnată să îl câștige.

Claudiu Keșeru

Lui Claudiu Keșeru îi merge din plin în ultima vreme. Marchează pe bandă rulantă și e lider al clasamentului golgheterilor în Bulgaria. Are 19 goluri pentru Ludogorets în acest sezon, a înscris și în weekendul trecut împotriva echipei din Ruse și pare a fi cel mai în formă jucător al Naționalei.

Dorin Rotariu

S-a adaptat destul de repede la Brugges, unde are minute bune la activ și unde e bine apreciat.

Andrei Ivan

Vedeta Craiovei are un început de “play-off” fără mari reușite, lucru care i-a atras criticile lui Gigi Mulțescu. Cu Keșeru și Alibec în formă bună, are șanse slabe să joace cu Danemarca.

Gheorghe Grozav

Adus direct de pe lista scurtă a lui Daum, după accidentarea lui Bogdan Stancu. Are personalitate și are o săptămână la dispoziție să-l convingă pe selecționer că poate prelua în teren sarcinile celui pe care îl înlocuiește.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.