Victorie imensă! Dinamo ignoră toate calculele, bate pe Wisla Plock, trece pe primul loc în grupa D a Ligii Campionilor

Lead.ro 14 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Acest meci cu Wisla Plock urma să fie un duș rece, nu o baie de șampanie, nu-i așa? Puternica echipă poloneză venea la București ca mare favorită, iar campioana României – cu apărarea ei generoasă – urma să-și dea cel mai greu examen al acestui început de sezon european. Ce bine că jucătorii lui Dinamo n-au ținut seama de calculele hârtiei! 

Și într-o seară în care apărarea a fost transformată din vulnerabilitate într-o armă teribilă, Dinamo ne-a oferit un meci de poveste: 24-21 cu Wisla, marea favorită a grupei. Dinamo e prima echipă românească care conduce o grupă de Liga Campionilor în handbalul masculin!

La capătul unui meci controlat de la cap la coadă (chiar și la diferență de opt goluri), mulți se vor întreba dacă nu cumva asta e cea mai mare victorie a lui Dinamo în Europa. E foarte probabil să fie așa. Și-n mod cert ștacheta a fost ridicată foarte sus. 

Wisla n-a apucat să arunce la poartă în primele șase-șapte minute, atât de tare a început Dinamo meciul cu vicecampioana Poloniei – o echipă obișnuită cu fazele avansate ale Ligii Campionilor, dar o echipă luată pe sus de o linie defensivă cu adevărat impresionantă. Nici măcar cele 10 eliminări de două minute n-au încurcat-o pe Dinamo în drumul ei: mereu mai agresivi, mereu mai rapizi și mai curajoși, dinamoviștii au avut un singur moment de cădere, la 23-17, când Wisla a profitat de o dublă superioritate și a marcat trei goluri fără răspuns. 

Aici ar fi putut ezita Dinamo, și faptul că n-a făcut-o e un compliment în plus: pivotul Szasz s-a eliberat perfect, s-a întors cu doi adversari în spinare, a aruncat direct sub bară și a închis toate socotelile. 

După un meci ca ăsta, când nimeni n-a pus un picior greșit pe parchet, și toată lumea a jucat cu o determinare specială, e greu să ramarci pe cineva anume. Totuși, nucleul tunisian al lui Dinamo – portarul Missaoui (care a scos inclusiv patru aruncări de la șapte metri), coordonatorul Alouini (două goluri și nenumărate angajări superbe) și interul Bannour (șapte goluri, cele mai multe de la distanță) – a fost la înălțime. Pentru o echipă cu atâtea modificări față de lotul de anul trecut, asta e o veste grozavă. Cealaltă? Grupul acesta chiar e capabil să lupte pentru primele două locuri ale grupei – cele care duc spre play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Puțini se așteptau ca Dinamo, campioana României, să se uite de sus în jos la Wisla și Ademar după primele cinci jocuri ale grupei D, în al doilea eșalon valoric al Ligii Campionilor. După acest joc cu Wisla, cine mai poate să fie sceptic?

Pentru Dinamo urmează returul cu Wisla, pe 3 noiembrie, și apoi un meci care se anunță de acum decisiv cu Ademar, pe 8 noiembrie, în Ștefan cel Mare. 

Dinamo are patru victorii și o singură înfrângere (în Spania, cu Ademar) la jumătatea acestei grupe pe care o conduce, cu un punct mai mult decât rivala din Spania și două în plus față de Wisla.

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now