Din nou impresionant: David Popovici se califică într-o nouă finală, va înota pentru medalii și la 100 de metri liber!

Lead.ro 21 iunie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

 

 

David Popovici continuă să impresioneze, domină și semifinalele de la 100 de metri liber, se califică în finala celei mai așteptate probe de la Campionatele Mondiale de la Budapesta! Și o face cu un nou record mondial de juniori!

După imensa performanță de luni seară, când a reușit să câștige aurul mondial în proba de 200 de metri liber, David Popovici a revenit în Duna Arena pentru seriile semifinale din proba de 100 de metri liber.

A intrat în arenă pășind parcă mai apăsat decât ieri, cu și mai multă hotărâre și încredere. Poate că victoria de ieri l-a făcut și mai puternic? E un gând de speriat pentru competitorii lui.

David a înotat în seria a doua, a pornit de pe culoarul 4 (al favoritului) și a terminat cu cel mai bun timp: 47:13, un nou record mondial de juniori – al treilea pe care-l doboară la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Și asta cu aceeași ușurință cu care ne-a obișnuit; și cu care i-a impresionat pe toți specialiștii probelor de viteză.

Finala va fi miercuri seară, de la ora 19.00. 

Toată lumea aștepta duleul dintre David și Caeleb Dressel, marea vedetă a probelor masculine de la acest Mondial, însă americanul a fost nevoit să se retragă – din rațiuni medicale – înaintea calificărilor de la 100 de metri liber. Rămâne de văzut dacă Dressel, care a câștigat deja două medalii de aur la Budapesta, va continua în celelalte probe.

Dressel este campionul olimpic și mondial en-titre de la 100 de metri liber. El n-a pierdut o cursă în proba asta din 2017.

Despre absența lui Dressel, David a vorbit imediat după cursa lui de azi: „Mi-ar fi plăcut să mă pot întrece cu el, pentru că este un titan al acestei probe. E printre cei care au fost cel mai aproape de recordul mondial din istorie. Nu știu ce s-a întâmplat cu el, sper că e bine, că n-are vreo problemă. Dacă a decis să se retragă, înseamnă că el și echipa lui au luat cea mai bună decizie, cu siguranță. O să mai avem multe ocazii să ne înfruntăm.”

Cum va aborda finala de mâine?

„Vreau să mă odihnesc bine, vreau să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care-i pozitivă, dar și în cantitate prea mare poate strica. Și mâine e o nouă zi. Mă aștept să am o cursă bună, să am o cursă rapidă. Și să-mi văd de treaba mea. Aș putea să mă rezum la alții și la performanțele lor, dar e inutil. Tot cu mine mă lupt.”

Ce a mai spus David la interviul de după cursa de azi – aici.

Credit foto: Gian Mattia d’Alberto | LaPresse / ARENA

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories