David Popovici privește departe: „Tot ce pot să spun e că toate recordurile sunt menite să fie depășite”

Andreea Giuclea 21 iunie 2022

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

 

(Budapesta)

După cea mai nouă performanță a lui la acest Campionat Mondial, al treilea record mondial de juniori bătut în câteva zile, David Popovici a păstrat același mix de calm și exuberanță. „De ce să ne oprim aici, dacă ne-a mers atât de bine în primele două zile, de ce să nu continuăm. Să vedem care e adevăratul potențial. Cel puțin, cel din zilele astea”, a început el, la apariția în zona mixtă de presă, unde azi îl așteptau mai mulți jurnaliști români.

Uite ce a mai spus după calificarea în finala la 100 de metri liber.

Despre câtă energie i-a luat ziua de ieri, cea cu primul său titlu mondial

Nu atât de mult. Adică am avut o noapte un pic mai grea, pentru că de la oboseală, entuziasm, s-a dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc și devreme, că a fost a doua probă de dimineață. Însă m-am descurcat, ne-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima probă. 

Însă sunt surprinzător de fresh. Nu știu cum și de ce, însă n-are cum să fie un lucru rău.

Dacă îi pare rău că nu se va lupta în finală cu americanul Dressel

Mi-ar fi plăcut să mă pot întrece cu el, pentru că este un titan al acestei probe. E printre cei care au fost cel mai aproape de recordul mondial din istorie. Nu știu ce s-a întâmplat cu el, sper că e bine, că n-are vreo problemă. Dacă a decis să se retragă, înseamnă că el și echipa lui au luat cea mai bună decizie, cu siguranță. O să mai avem multe ocazii să ne înfruntăm. 

Despre transmiterea finalei la tv

Am primit multe mesaje, poate mii? N-am cum să mă uit la toate. Am răspuns familiei, rudelor. N-aș avea cum să le răspund tuturor, nici n-ar fi bine să le răspund tuturor. Am văzut valul care s-a creat. Mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea, să spunem, și s-a difuzat în direct și la noi în țară și mă bucur că m-a putut vedea și publicul mai larg. Pentru că așa pe Internet mai degrabă fanii înrăiți ai înotului știau unde să intre și pe ce linkuri să caute să vadă. Însă la televizor e altceva și cred că e un sport care merită o atenție mai mare. 

Dacă se aștepta să fie atât de rapid

Chiar m-a întrebat antrenorul ieri, dacă am simțit că-s atât de rapid. Nu simțeam că-s atât de rapid, ca să răspund la întrebarea asta. Dar înseamnă că e un lucru bun. Dar am voie să mă surprind și pe mine. 

Dacă înseamnă ceva pentru el recordurile mondiale bătute la juniori

Înseamnă o continuitate plăcută. Îmi dă speranțe că voi ajunge și la recorduri mondiale supreme, cele de seniori. Nu știu cât mai e până acolo, însă știu că avem chiar tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune, cum e ăsta, o să avem și momentele mai puțin bune. Sunt convins. E un sport, iar în sport se întâmplă lucruri de genul ăsta. Dar sunt gata pentru ce îmi pregătește viitorul. 

Abordarea pentru finala de mâine

Vreau să mă odihnesc bine, vreau să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care-i pozitivă, dar și în cantitate prea mare poate strica. Și mâine e o nouă zi. 

Ce a făcut cu medalia de ieri

Am avut mare grijă cu ea, nu-mi venea să o țin în buzunar, nici să o țin de gât, nici nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât. Acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva pe la mine prin cameră, deși eu n-am nimic din înot la mine în cameră. Țin un pic mai mult la ea, pentru că reprezintă ce reprezintă. Înseamnă că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la masculin. 

Cu siguranță mi-ar plăcea să nu rămână singură. 

Ce așteptări are pentru mâine

Să am o cursă bună, să am o cursă rapidă. Și să-mi văd de treaba mea. Aș putea să mă rezum la alții și la performanțele lor, dar e inutil. Tot cu mine mă lupt. 

Cum i-a plăcut atmosfera de azi

Îmi place foarte mult, am fost plăcut surprins azi, tribuna a fost plină. Însă mi-a plăcut foarte mult azi. Sunt convins că și mâine o să fie full, mai ales că suta de liber e considerată proba regină. 

Dacă e un plan pentru un nou record mâine

Tot ce pot să spun e că toate recordurile sunt menite să fie depășite. Cesar Cielo (n.a. deținătorul actual al recordului la 100m, 46,91, din 2009) e om, și la fel sunt și eu. 

 

 

 

Tot ce trebuie să știi despre Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, aici

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.