Eliza Buceschi: „Acum avem un reper, o idee despre locul în care suntem și ce avem de îmbunătățit”

Lead.ro 13 decembrie 2020

Cu o zi înaintea meciului cu Ungaria – al doilea din Main Round și penultimul joc al României la acest European danez – Eliza Buceschi a vorbit despre întâlnirea de luni seară (ora 21.30) cu Ungaria, despre starea de spirit a echipei și lucrurile învățate până aici, despre susținerea suporterilor și următoare obiective ale echipei: calificarea la Jocurile Olimpice și la Campionatul Mondial de la anul.


Rămasă fără puncte în grupele principale, după înfrângerea cu Croația, România mai are de jucat cu Ungaria, pe 14 decembrie (de ora 21.30). O zi mai târziu, fără mult timp pentru odihnă și regenerare, România va întâlni campioana mondială Olanda (ora 17.00), care încă mai speră la semifinale.


Eliza Buceschi, despre așteptările ei de la meciul cu Ungaria:

Este un meci între două echipe care nu au îndeplinit ceea ce și-au propus atunci când au venit aici, însă va fi un meci dificil. Un meci cu Ungaria este mereu special, din mai multe puncte de vedere. Îmi doresc să arătăm mai bine decât am făcut-o până acum, pentru că în acest turneu cred că am jucat bine o repriză cu Polonia și o repriză cu Norvegia, dacă e să privim lucrurile real.

Despre starea de spirit a echipei înaintea mecurilor cu Ungaria și Olanda:

Suntem supărate, ăsta este adevărul. Supărate că nu am reușit să câștigăm decât un meci, că nu am reușit să jucăm mai bine – așa cum ne-am dorit. Însă încercăm să strângem rândurile, ca până la ora meciului să arătăm mai bine; cred că în puținul timp care ne-a rămas nu prea mai putem să punem lucruri la punct, însă cred că ar trebui să lucrăm mai mult la atitudinea pe care o avem.

De unde poate să vină schimbarea de atitudine?

Nu mai avem nimic de pierdut. Nu mai putem să ajungem între primele șase echipe din Europa, ceea ce ne-am dorit, și poate cu această presiune luată de pe umerii noștri vom putea să jucăm mai degajat.

Care este cel mai important lucru învățat la acet turneu până acum?

De când sunt la echipa națională, nu cred că au fost atâtea meciuri în care am pierdut sau nu am arătat bine. Cre că jocul nostru lasă de dorit, însă trebuie să învățăm să luăm puținele lucruri bune care au mai rămas și să mergem mai departe. În continuare mă bucur că pot să joc și să fiu aici, un lucru la care nici nu mă gândeam acum un an.

Cât mai are de muncit pentru a ajunge la un nivel la care să fie mulțumită de ea?

Extrem de mult. Perioada asta, meciurile astea – și întâlnirea cu cele mai bune jucătoare -, mi-au arătat nivelul la care sunt. Știu ce am de făcut, unde am de lucrat și o voi face.

Cum se motivează înainte de meci?

Îmi aduc aminte prin ce am trecut, îmi amintesc că sunt norocoasă că sunt aici, că am oportunitatea să joc și vreau să profit de fiecare minut pe care îl am pe teren.

Despre susținerea suporterilor și a celor apropiați, chiar și de la distanță:

Da, de când joc eu la echipa națională, mereu am avut o galerie alături de noi. Era mult mai frumos și mai ușor pentru noi, însă acei oameni ne-au rămas în continuare alături și le mulțumim. Ne pare rău că nu am reușit să-i facem mândri de noi și fericiți în acest an, dar eu cred că ei vor rămâne în continuare alături de echipa națională și că în viitor vom avea din nou parte de bucurii.

Despre obiectivele de anul viitor, cu calificările la Jocurile Olimpice și la Campionatul Mondial:

Este clar că ne dorim foarte mult aceste calificări, în special cea de la Olimpiadă. Am jucat aici cu Norvegia, un adversar pe care-l vom întâlni și în grupa de calificare la Olimpiadă, putem extrage lucrurile bune din prima repriză. Totuși, trebuie să fim și realiști: echipa națională nu a mai jucat niciun meci de la Campionatul Mondial și până la acest turneu, cred că și acesta a fost un factor în jocul nostru, în ce s-a întâmplat aici. Acum avem un reper, avem o idee despre locul în care suntem, ce avem de muncit, ce avem de îmbunătățit, unde sunt celelalte echipe. Dacă chiar vrem să privim și o parte pozitivă, eu cred că asta ar fi: acum știm exact ce avem de făcut pentru ca în martie, când vor fi meciurile pentru Olimpiadă, să fim pregătite.


**

După înfrângerea cu Croația, România a rămas fără puncte într-o grupă în care Norvegia și-a asigurat primul loc (și prezența în semifinale), iar Croația, cu cele 6 puncte, are toate șansele să avanseze și ea în lupta pentru medalii. Germania și Olanda încă mai speră și ele.

România mai are acum de jucat cu Ungaria, pe 14 decembrie (ora 21.30), apoi, doar o zi mai târziu și fără mult timp pentru odihnă și regenerare, vine meciul cu campioana mondială Olanda (ora 17.00).

Uite cum arată cele două grupe principale:

Primele două clasate se califică pentru semifinale, locul al treilea va merge spre meciul de clasament pentru locurile 5-6.


În cealaltă grupă, Rusia și Franța au ajuns la 7 puncte, după ce au terminat la egalitate unul dintre cele mai bune meciuri de la acest European. Danemarca e singura care mai speră la calificarea în semifinale, dar pentru asta trebuie să câștige și cu  Spania, și cu Rusia.


Foto main: © Sorin Pana/Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.