Fără jucătoare și fără puteri: chinuită de accidentări, CSM își arată slăbiciunile cu Krim. Înfrângerea asta s-ar putea să coste mult

Lead.ro 2 martie 2019

După o săptămână foarte aglomerată, în care interesul și energia clubului CSM București au fost investite mai degrabă în viitorul echipei de handbal decât în prezentul ei, n-a fost o surpriză că acest meci cu Krim a devenit complicat chiar înainte să înceapă.

Ca să fie și mai dificil, antrenorul Dragan Djukic – care nu pare să se regăsească în planurile de viitor ale echipei – a rămas și fără Andrea Lekic, accidentată la spate. Astfel, la o doar o zi după ce a anunțat transferul a opt noi jucătoare, CSM a avut doar 14 handbaliste – între ele trei portărițe – disponibile pentru meciul din Slovenia. În condițiile astea, eliminarea directă (cartonaș roșu la jumătatea primei reprize) a Claudiei Constantinescu a venit cum nu s-a putut mai prost pentru Djukic: un atac din care lipseau Lekic, Neagu și Kurtovic a fost sărăcit și mai tare exact când CSM se căznea să țină pasul cu campioana Sloveniei.

Cu câteva goluri ușoare – unele pe contră, altele de la distanță – Krim a condus aproape toată repriza și, ajutată și de cele trei eliminări de două minute ale CSM-ului, a avut câteva șanse sp se distanțeze la trei goluri. Numai bătăliile câștigate pe semicerc de puternica Cvijic, care tocmai și-a prelungit șederea la București, au ținut-o pe campioana României aproape.

Că la vestiare s-a intrat cu un singur gol de recuperat, asta a fost o mică victorie pentru o echipă care încearcă să termine această grupă principală pe locul doi, pentru a juca acasă returul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

De altfel, obiectivele pe care CSM le păstrează anul acesta – câștigarea campionatului intern și calificarea pentru al patrulea Final4 consecutiv – vor fi decise în următoarea perioadă, mai întâi în duelul decisiv de la Vâlcea, unde CSM e obligată să câștige, mai apoi în dubla dintr-un sfert de finală a cărei dificultate urma să fie decisă și prin acest meci cu Krim. Aici a stat miza unui joc care putea fi câștigat doar în apărare, de vreme ce Lazovic, Omoregie sau Bazaliu (care a primit mai multe minute într-un meci în care atacul n-avea cum să strălucească) au jucat atât de rar împreună.

Poate că tocmai acest cuvânt – împreună – și-a pierdut din importanță într-un sezon ca ăsta, când se vorbește atât de mult despre noile jucătoare și noua echipă. Drept consecință, actuala echipă a părut fără direcție (și) în Slovenia.

Asta s-a văzut tot mai bine în a doua repriză, unde eliminările de două minute au continuat să apară – și asta ca un semn al apărării individuale, nu împreună. Chiar și puținele reușite ale CSM-ului au fost individuale, mai ales de la Grubisic, Cvijic sau Curea, dar astea au trecut la umbra jocului colectiv prăfuit și lent din atac.

Un singur gol a reușit CSM în primele 15 minute ale reprizei secunde, o perioadă în care Krim s-a distanțat la 19-12, înainte ca Radicevic să marcheze primul ei gol al meciului (din cinci încercări).

Aici, Djukic a cerut un nou timeout, a încercat să-și motiveze cumva jucătoarele și – spre surpriza multora – a funcționat. Unde Krim s-a văzut deja câștigătoare (și pe bună dreptate, la cum se jucase până în minutul 45), campioanele României au început să tragă de ele, să alerge mai mult, să ducă jocul mai des în extreme, de unde golurile Iuliei Curea au tăiat adânc în avansul advers.

Că ultimele minute s-au jucat sub semnul acestei reveniri, ăsta a fost un compliment pentru spiritul de luptă al echipei. Totuși, a fost prea târziu și prea puțin: CSM București a revenit frumos, dar a pierdut explicabil, 22-23, al cincelea meci din acest sezon european, dacă socotim aici și jocul din grupa inițială cu Bietigheim – probabil primul avertisment că sezonul acesta va fi complicat.

Înfrângerea cu Krim o împinge pe CSM mai departe de locul doi în grupa principală, unde Kristiansand are de-acum prima șansă la locul secund, iar Ferencvaros este și ea în cărți. Măcar până la meciul din seara asta cu Gyor.

CSM mai are de jucat cu Thuringer, la București, pe 8 martie. Derbiul cu Râmnicu Vâlcea urmează pe 13 martie.

 

Articol în curs de actualizare

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

 

 

 

 

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.