Fără Lionel Messi în „echipa ideală” L’Equipe. Ronaldo și Lewandowski sunt starurile din atac. Alți patru jucători de la Bayern apar în „primul 11” al cotidianului francez

Lead.ro 4 ianuarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

În lipsa „Balonului de Aur”, francezii de la L’Equipe au decis să creeze ceva zarvă în jurul „echipei ideale” a sezonului trecut. Au reușit, lăsându-l pe Leo Messi pe bancă. Ronaldo și Neymar și-au făcut loc într-o echipă în care Lewandowski are alți patru colegi care au jucat pentru Bayern în sezolul trecut: Neuer, Davies, Kimmich și Alcantara, trecut între timp la Liverpool.

Campioana Angliei are în această „echipa ideală” doi fundași, pe Van Dijk și pe Trent Alexander-Arnold, iar Man City l-a dat pe Kevid De Bruyne. Sergio Ramos e singurul reprezentant al campionatului spaniol.

Marele absent este Lionel Messi, lăsat afară după complicatul an pe care l-a avut la Barcelona, învinsă de Real Madrid în campionat și eliminată de Bayern din Liga Campionilor, după acel 8-2 de poveste de la Lisabona.

Numai că în ciuda dificultăților sale – și cele sportive, dar mai ales cele în relația cu clubul din Catalonia – Leo Messi a reușit să marcheze 31 de goluri în toate competițiile anului trecut. Și a dat și 27 de pase decisive, cu una mai mult decât Thomas Muller, care n-a prins nici el lista L’Equipe.

Spre comparație, Lewandowski a reușit 55 de goluri și 10 pase decisive, Ronaldo a marcat 37 de goluri și a dat șapte pase decisive pentru Juventus anul trecut, iar Neymar – care a ajuns în finala Ligii campionilor cu PSG – a contribuit cu 19 goluri și 12 pase decisive pentru echipa lui. De Bruyne a avut și el 16 goluri și 23 de pase decisive în toate competițiile în care a jucat cu Man City.

Așa cum știi, la final de iulie 2020, Grupul „L’Equipe”, editorul revistei „France Football” – cea care decernează, din 1956, cel mai prestigios premiul fotbalistic individual -, a anunțat că nu va acorda „Balonul de Aur” pentru anul 2020. Asta spre nemulțumirea celor care vedeau în Robert Lewandowski un câștigător meritoriu.

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories