Încă o performanță la Buenos Aires! Andreea Dragoman trece de fenomenul Amy Wang, joacă pentru medalie la tenis de masă

Ciprian Rus 9 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După un parcurs aproape perfect până în sferturile de finală – o singură înfângere în patru meciuri, în grupa preliminară – Andreea Dragoman și-a confirmat statutul de favorită la medalii în cadrul delegației noastre și s-a calificat în semifinale în dauna senzaționalei Amy Wang. Americanca de numai 15 ani i-a pus mari probleme Andreei, care s-a văzut, până la urmă, salvată de experiență și de o mai bună stăpânire de sine în momentele-cheie.

Andreea a început tare și s-a detașat rapid – 6-1 și 7-2 – într-un prim set pe care l-a câștigat in extremis, de la 10-9. A cedat ușor setul II, în care Amy nu s-a întrebuințat prea tare.

Extrem de rapidă și de versatilă, imposibil de citit, americanca de origine chineză a câștigat majoritatea schimburilor lungi de mingi. În setul III, Amy s-a dus la 4 puncte în față, dar Andreea a avut o revenire spectaculoasă și și-a arătat din plin experiența, câștigând cu 11-9. Sportiva româncă a cedat imediat setul IV, la 6, dând senzația că e total inconfortabilă în meci. 

Setul V a fost primul în care părea să se meargă cap la cap și în care jucătoarele păreau să se fi încălzit. Nu a fost așa: după 4-4, Andreea a luat manșa pe cont propriu și a închis-o la 5.

În setul VI, condusă cu 6-4, Andreea a câștigat două puncte consective pe serviciul adversarei și apoi a făcut punctul meciului la 8-8. S-a ajuns la 10-8 pentru Amy, dar Andreea a salvat două mingi de set și apoi a câștigat setul cu 12-10 și meciul cu 4-2.

*

Tot în sferturile de finală, în această noapte (ora 12, live aici), Cristian Pletea va juca cel putin pentru medalia de bronz, împotriva favoritului numărul 1 al turneului, japonezul de 15 Tomokazu Harimoto.

Până în acest moment, delegația României are trei medalii: un aur la judo, prin Adrian Șulcă, un argint la înot prin Daniel Martin și un bronz prin halterofila Mihaela Valentina Cambei.  Andreea Dragoman se va bate și ea pentru o medalie în semifinalele probei de tenis de masă simplu feminin.

Erată: Inițial, în acest articol am scris că Andreea Dragoman are asigurată, prin prezența ei în semifinale, medalia de bronz. Informația a fost greșită și modificată ulterior: spre deosebire de campionatele europene și mondiale, la Jocurile Olimpice există meciul pentru medalia de bronz. 

Foto: Rémy Gros / ITTF

Happening now