Juniorii români au meciuri decisive pentru medalii la Europenele de Tenis de Masă de la Cluj

Ciprian Rus 17 iulie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce a găzduit Campionatele Europene de Gimnastică și o grupă a Europenelor de baschet anul trecut, Clujul redevine pentru câteva zile un pol important în sportul continental: noua Polivalentă, care a dus spre victorie echipa de Fed Cup a României în luna aprilie, ține acum pumnii pentru tot pentru tenisul românesc, doar că de masă și de juniori.

Campionatele Europene de Tenis de Masă STAG 2018 – Juniori au debutat pe 15 iulie și vor continua până pe 24. La probele pe echipe, care se desfășoară zilele acestea, juniorii români, atât fete, cât și băieți, sunt deja lansați în cursa spre medalii.

După cu parcurs fără emoții în grupe, cu succese pe linie, la Polonia, Slovacia și Turcia, băieții s-au calificat în sferturile de finală, în urma victoriei cu 3-1 în fața Spaniei. Cristian Pletea a adus două victorii echipei noastre, secondat de Rareș Șipoș. În sferturi, băieții vor juca miercuri împotriva Belgiei, de la ora 13:20, la masa 1. Meciul va fi transmis de TVR HD și ETTU.tv.

Deși au început dificil faza grupelor, cu înfrângeri la Franța și Germania, fetele noastre s-au calificat de pe locul 2 și au învins marți, în optimi, echipa Cehiei cu scorul de 3-0. Cu fosta campioană mondială de dublu Andreea Dragoman în componență, România a învins Cehia cu 3-0. Pe lângă Andreea, au mai adus victorii Tania Plăian și Andreea Hudușan. În sferturi, fetele vor întâlni echipa Serbiei. Meciul se va juca miercuri, de la 11:10, la masa 1 și va fi transmis de TVR HD și ETTU.tv

Și echipa de cadete au depășit faza grupelor și va juca în sferturi (tot miercuri, de la ora 11.10) la acest Campionat European de la Cluj.

 

***

Dacă ți-a scăpat povestea Elizei Samara, o găsești în seria Neînvinșii. Lectura merită.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now