Premieră: locul 1 pentru România la Mondialele de tenis de masă pentru juniori. După Eliza Samara și Dana Dodean urmează o nouă generație de aur!

Lead.ro 7 decembrie 2016

Bucurie imensă în familia tenisului de masă românesc, după ce jucătoarele Adina Diaconu și Andreea Dragoman au cîștigat medalia de aur în proba feminină de dublu, de la Campionatele Mondiale de Juniori din Cape Town, în Africa de Sud.

Adina Diaconu și și Andreea Dragoman le-au învins în finală pe japonezele Hina Hayata și Miyu Kato, cu scorul 4-2 la seturi.

Tot azi, înaintea probei de dublu, Adina Diaconu a ratat calificarea în finala de simplu, însă adaugă un bronz prețios în palmaresul delegației României. În afara celor două medalii, sportivii români au mai adus un loc 5 pentru echipa masculină și un loc 6 pentru cea feminină.

Succesele junioarelor confirmă rezultatele foarte bune obținute de seniori la Jocurile Olimpice din acest an, ca și medaliile, una de aur și trei de bronz, obținute de Daniela Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu la recentele Campionate Europene. Asta demonstrează încă o dată că tenisul de masă românesc este pe un drum bun. După generația extraordinarei Eliza Samara urmează, la propriu, o nouă generație de aur.

Campioanele de la Cape Town, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, continuă astfel o frumoasă tradiție a junioarelor românce în proba de dublu, unde țara noastră mai câștigase, în trecut, alte patru medalii de bronz la Mondialele de Juniori. Cea mai recentă performanță e argintul perechii Bernadette Szocs – Irina Ciobanu, în 2012, în India. Dar aurul din acest an este primul cucerit de România în cei 13 ani de când se organizează evenimentul.

Abia al doilea aur câștigat de o țară europeană la Mondialele de juniori!

Fetele noastre au început finala în forță și au ajuns să conducă cu 3-0 la seturi. Asta, chiar dacă înainte de semifinale nu erau creditate cu șanse să obțină mai mult de locul 3. Dublul japonez Hina – Myiu s-a agățat cu disperare de fiecare șansă de a rămâne în meci și a luat seturile 4 și 5, dând impresia că pot întoarce finala. Diaconu și Dragoman s-au impus însă în setul 6 și au tras aurul pe jumătatea lor de masă: 4-2 final!

Adina și Andreea au impresionat încă de la victoria din semifinale, cu Liu Qi și Wong Chin Yau (Hong Kong). După acea victorie, fetele spuneau că e incredibil ce se întâmplă cu ele, să fie pentru prima oară în finala unui Campionat Mondial și că nu pot exprima în cuvinte tot ce simt.

Diaconu declara după meci că pierderea din semifinala de la simplu a motivat-o și mai tare pentru meciul de la dublu. „Eu și partenera mea jucăm împreună de mai bine de un an”, spunea sportiva entuziasmată să câștige primul titlu mondial. „Ne înțelegem foarte bine pe aceeași parte a mesei”.

Reușita e cu atât mai valoroasă când e doar al doilea aur care merge către o țară europeană la un Mondial de Juniori, după cel adjudecat de germanul Patrick Baum, la simplu, în urmă cu 11 ani!

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.