Turneul preolimpic | Muntenegru învinge clar Norvegia, dă peste cap calculele calificării la Jocurile Olimpice

Lead.ro 19 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Foarte motivată, cu o apărare agresivă și cu o intensitate de speriat, Muntenegru reușește surpriza, învinge Norvegia – în primul meci al turneului preolimpic – și face un pas imens către Jocurile Olimpice de la Tokyo. După acest 28-23, e greu de crezut că Muntenegru mai poate pierde calificarea. Să vedem.

Jucătoarele antrenate de Kim Rasmussen au fost mai bune peste tot, au alergat de au rupt pământul, au făcut puține greșeli și – cel mai important – au refuzat Norvegiei golurile ușoare pe contraatac și faza a doua.

Dincolo, mai crispate decât le știam, nordicele au alergat după adversarele lor încă de la început, s-au apropiat la un singur gol în finalul primei reprize, dar n-au putut ține aproape de o echipă muntenegreană care a jucat impresionant – mai ales în apărare.

„Rezultatul spune toată povestea. Acest spirit pe care îl avem e nemaipomenit. Iar apărarea noastră a fost fantastică: 28-23 cu Norvgeia, ce să mai spun? Sunt un antrenor bucuros și foarte, foarte mândru. E primul pas, acum trebuie să ne bucurăm, să ne odihnim și apoi ne concentrăm pe România”, a spus Kim Rasmussen la finalul meciului.

Rezultatul obligă Norvegia să învingă România sâmbătă seară, de la ora 20.30.

Întrebați de jurnaliștii români dacă Norvegia poată fi bătută, atât Cristina Neagu, cât și Adi Vasile au atras atenția că presiunea mai mare s-au putea să fie chiar pe campioanele europene en-titre, de vreme ce Norvegia nu e obișnuită cu aceste turnee preolimpice: „Eu cred că foarte multă presiune va fi inclusiv pe Norvegia, care nu e obișnuită să joace aceste turnee, ele fiind de cele mai multe ori calificate direct la Jocurile Olimpice”, a spus Neagu.

„Orice echipă din lume poate fi bătută. Niciun meci nu e câștigat dinainte. Cred că Norvegia e echipa cu cea mai mare presiune la acest turneu – nu că n-ar putea să facă față presiunii. Și trebuie să credem că orice echipă poate fi învinsă”, explica și Adrian Vasile.

Ei bine, au avut dreptate. Iar mâine seară, presiunea va atârna și mai greu pe umerii nordicelor, obligate nu doar să câștige cu România, dar să o facă și la un scor care să mai repare acest -5 din dreptul golaverajului.

România – Norvegia se joacă sâmbătă de la ora 20.30. România – Muntenegru e duminică de la ora 17.00. Ambele meciuri sunt transmise de Prima Tv.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now