Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

„29 pentru 2020”: cu vedetele de la U21 convocate la echipa mare, Mirel Rădoi dă o șansă generației U19

Ciprian Rus 9 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Convocările făcute la acest sfârșit de săptămână de Cosmin Contra și Mirel Rădoi ne dau o idee despre cum va arăta echipa națională în viitorul apropiat. Și 27 dintre cei 29 de tineri selecționați la Naționala mare și la cea de Tineret se regăsesc în topul nostru „40 pentru 2020”!

Impresionat de parcursul jucătorilor U21 în campania de calificare la Euro, Cosmin Contra a profitat de ultimele meciuri din Liga Națiunilor pentru a-i premia cu o convocare pe câțiva dintre cei mai merituoși fotbaliști ori de la Tineret. Alături de deja rodații Manea, Marin sau Andrei Ivan, apar nume noi, precum Pașcanu sau Ianis Hagi.

Profitând de alegerile făcute de Contra, Mirel Rădoi folosește amicalul cu Belgia (joi, 15 noiembrie, la Cluj) pentru a vedea la lucru tineri care, dintr-un motiv sau altul, au ieșit în ultima vreme din prim-plan: este cazul lui Andrei Radu, Doru Dumitrescu, Vlad Dragomir sau Mighai Dobre. Unii dintre ei au schimbat echipa în vară și au probleme de adaptare, alții abia acum fac pasul firesc de la fosta echipă U19 la U21.

Denis Drăguș, la schimb cu Ianis Hagi

Criticat de oficialii lui Dinamo că ocolește jucătorii „alb-roșii”, Mirel Rădoi trimite acum nu mai puțin de trei convocări în Ștefan cel Mare: Ricardo Grigore, Denis Ciobotariu și Robert Moldoveanu, în ciuda faptului că trupa condusă de Mircea Rednic trece printr-un moment slab de formă.

După ce a cedat nume importante la echipa mare, Mirel Rădoi l-a primit la schimb pe Denis Drăguș, titular la ultimul meci al Naționalei mari, semn că și-l dorește pe tânărul atacant al Viitorului în lotul din vara viitoare de la Euro.

Lista lui Rădoi

Portari: Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt)

Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (CFR Cluj), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo București)

Mijlocași: Doru Dumitrescu (Universitatea Cluj), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Dragoș Nedelcu (FCSB)

Atacanți: Florinel Coman (FCSB), Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo București)

Partida România U21 – Belgia U21 se va disputa pe 15 noiembrie, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, începând cu ora 19, și va fi transmisă în direct la Pro X.

*

Tragerea la sorți a grupelor turneului final găzduit anul viitor de Italia și San Marino va avea loc pe 23 noiembrie, la Bologna.

Pe lângă România, sunt deja calificate la EURO: Italia (gazdă), Spania, Franța, Anglia, Serbia, Germania, Croația, Belgia și Danemarca. Ultimele două locuri vor fi decise în urma play-off-ului în dublă manșă: Polonia – Portugalia, Grecia – Austria.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Happening now