Crina Pintea și Mihai Popescu au fost desemnați cei mai buni handbaliști din România în 2019

Lead.ro 9 ianuarie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

În așteptarea numirii unui nou selecționer al naționalei feminine, și în debutul echipei masculine la turneul din Italia (10-12 ianuarie), unde pot obține calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2021, Federația Română de Handbal a anunțat jucătorii anului 2019, stabiliți în urma votului antrenorilor din Liga Florilor, respectiv Liga Zimbrilor. Astfel, Crina Pintea și Mihai Popescu au fost desemnați cei mai buni handbaliști din România în 2019.

Pentru Crina Pintea (29 de ani), numită anul trecut cel mai bun pivot din Europa și câștigătoare a Ligii Campionilor cu Gyor în mai, este prima distincție de acest fel din carieră. „Nu-mi vine să cred, vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Mă bucur că până la urmă s-au văzut și lucrurile bune și că se întâmplă lucruri frumoase și la noi. Nu vreau să spun că 2019 a fost cel mai bun an al meu, pentru că toți anii din spate au făcut ca 2019 să fie unul bun. Cât timp muncești și pui cărămidă cu cărămidă, la un moment dat vei vedea casa gata, asta s-a întâmplat la mine. Cred că pot mult mai mult de atât. Îmi doresc să fiu sănătoasă și împreună să ne putem îndeplini obiectivele. Când cu echipa ai rezultate foarte bune, apar și rezultatele individuale”, a spus pivotul naționalei și al CSM București.

Cristina Neagu (31 de ani) și Denisa Dedu (25 de ani) au fost desemnate cele mai bune românce din Liga Florilor. „Mă surprinde să primesc acest premiu, pentru că am jucat foarte puțin anul trecut. Le mulțumesc celor care s-au gândit la mine și mi-au oferit acest premiu”, spus Cristina Neagu, care a revenit pe teren abia în noiembrie, după accidentarea la genunchi de la Europeanul din 2018.

Portarul Denisa Dedu speră și ea la un an 2020 mai bun: „Mă bucură și mă onorează acest premiu, este o recompensă. Anul 2019 a fost unul bun pentru mine, poate exceptând ultima parte, care nu a fost așa cum mi-o doream. Sunt mulțumită, au fost anumite realizări de care sunt bucuroasă. Îmi doresc ca 2020 să fie și mai bun”.

Pe lista câștigătorilor s-a aflat iberica Alicia Fernandez (27 de ani), medaliată cu argint la Mondialul din Japonia, din decembrie 2019. Handbalista echipei SCM Râmnicu Vâlcea a fost desemnată cea mai bună jucătoare străină din campionatul României.

Mihai Popescu, cel mai bun jucător român

© FOTO Emil Vasilescu/SPORT PICTURES

La masculin, Mihai Popescu (34 de ani) a obținut cele mai multe voturi și a fost desemnat cel mai bun jucător român în anul 2019.

„Întotdeauna mi-am dorit acest premiu, încă de când am ajuns la Constanța, în primul an, când îi vedeam pe Rudi Stănescu sau pe Laurențiu Toma că îl câștigau. Este a opta oară când primesc acest premiu și mi-l doresc în continuare. Sper să fac cât mai multe pentru echipa națională și pentru echipa mea de club. De fiecare dată când am venit la echipa națională am venit cu sufletul și mi-am dorit să fac performanță” , a spus căpitanul echipei naționale, care joacă în campionatul Franței, la St. Raphael.

Marius Sadoveac (34 de ani), de la SCM Politehnica Timișoara, a fost ales cel mai bun jucător român din Liga Zimbrilor, în vreme ce premiul pentru cel mai bun jucător străin din campionatul României a fost câștigat de croatul Ante Kuduz (24 de ani), de la Dinamo București.

Foto main: FRH

Top Stories