Naționala de handbal masculin începe lungul drum spre barajul de calificare la Mondiale

Lead.ro 21 decembrie 2019

Echipa națională de handbal masculin a României a început pregătirea pentru prima fază a calificărilor la Campionatul Mondial din 2021.

Jucătorii antrenați de Rareș Fortuneanu trag tare la antrenamente cu gândul la turneul din Italia, unde pot obține calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2021, ce va avea loc în Egipt. La turneul din Peninsulă (10-12 ianuarie), handbaliștii români vor întâlni naționala țării gazdă, Georgia și Kosovo. Selecționerul Fortuneanu, care antrenează și echipa Saint Raphael din prima ligă franceză, s-a alăturat Naționalei chiar în ziua în care a împlinit 41 de ani.

„Când ajungem la hotel o să dau o bere cu ocazia împlinirii a 41 de ani. Sper ca la turneul din Italia să ne calificăm în play-off. Plecăm de jos, dar avem jucători de valoare. Cultura franceză este bazată pe apărare și pe duritatea apărării, contraatac și faza a doua. Acesta mi-ar plăcea să fie stilul echipei României, un stil care oferă spectacol, care este eficient și care arată valorile handbalului (masculin): bărbăția, combativitatea și solidaritatea. Sunt ferm convins că avem caractere și jucători cu orgoliu care vor să demonstreze multe lucruri”, a spus Rareș Fortuneanu. El a preluat naționala României la jumătatea lunii octombrie, înlocuindu-l pe spaniolul Manuel Montoya Fernández, care preluase echipa de la conaționalul său Xavi Pascual.

Au trecut 8 ani de la ultima participare a echipei la un campionat mondial

Revenit la echipa națională după o pauză de doi ani, Dan Savenco este printre puținii jucători actuali care au prins ultimul turneu final al României, Campionatul Mondial din 2011. Naționala a încheiat competiția din Suedia pe locul al 19-lea.

„Cu mulți colegi nu am jucat niciodată. Sperăm să ajutăm cu experiența noastră, trebuie să simțim din nou gustul victoriei. Îmi era dor de echipa națională, este o mândrie să fiu aici. Într-o săptămână e destul de greu să ne omogenizăm, sunt mulți jucători tineri care vor să se afirme. Sper să trecem cu brio de turneul din ianuarie, vor fi meciuri foarte grele”, a spus Savenco, care are, cu Dinamo, un nou sezon european foarte bun.

„Mergem încrezători în Italia și sperăm să ne calificăm. Cu suflul nou al lui Rareș Fortuneanu, sper să progresăm și să ajungem acolo unde ne este locul”, a spus și Ionuț Iancu, portarului lui Dobrogea Sud Constanța

Trofeul Carpați se joacă la București, pe 28 și 29 decembrie

Primele meciuri de pregătire ale echipei naționale vor avea loc la Trofeul Carpati, competiție ce se va desfășura în Bucuresti, pe 28 și 29 decembrie. România va întâlni Macedonia de Nord, Olanda și Algeria.

„Partea handbalistică este în progres, partea de coeziune și de voință este calul de bătaie. La Trofeul Carpați vom avea meciuri cu adversari cu stiluri de joc diferite: Macedonia, țară balcanică, Olanda, care este calificată la Campionatul European și care are mulți jucători care activează în Bundesliga și în Franța, Algeria, țară nord-africană cu un stil agresiv”, a completat Rareș Fortuneanu.

 

Imagini: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES (main), FRH

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.