LEAD
CM de Handbal 2017

„A fost un bun test pentru noi. Cel mai important e să ne adaptăm la formatul acestei competiții”

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

După un debut reușit – o victorie concludentă (29-17) și previzibilă cu Paraguay – echipa națională a României se va îndrepta spre hotelul din Trier cu senzația plăcută a primului pas înainte.

Asta simte și Ambros Martin, chiar dacă nu se va sprijini prea mult pe acest succes: „primul meci la o competiție ca asta nu e niciodată ușor, sunt multe așteptări în jur, dar adevărul e că abia așteptam să începem, pentru că suntem aici de două-trei zile.”

Martin s-a declarat apoi mulțumit de cele două puncte și mai ales de faptul că echipa sa a fost foarte serioasă încă de la început. „Chiar dacă nu știam mare lucru despre advesarele de azi, ne-am concentrat pe treaba noastră. Nu te întâlnești prea des cu stilul lor, sunt iuți în duelurile unu la unu, dar cred că am controlat meciul fără mari dificultăți.”

Am văzut o echipă a Paraguayului care a luptat bine și ne-a surprins puțin prin stilul de joc diferit, cu multe acțiuni de unu la unu. A fost un bun test pentru noi și promitem să facem tot ce depinde de noi pentru a ne îndeplini obiectivele. Poate cel mai important aspect este acela de a ne adapta la formatul acestei competiții, care îți permite să mai și pierzi meciuri în grupă, dar când vor veni fazele eliminatorii trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Important este să o luăm treptat, meci cu meci, și să adunăm cât mai multe puncte în grupă.

Întrebat despre desele modificări din timpul jocului, când liniile s-au schimbat cu repeziciune și nicio jucătoare nu s-a întrebuințat mai mult de 30-35 de minute, spaniolul a subliniat încă o dată una dintre liniile lui favorite: „nu e important cine este în teren. Toate jucătoarele trebuie să dea mereu totul, să lucreze pentru echipă.”

În plus, a continuat Martin, asta înseamnă că echipa va fi odihnită pentru meciul de duminică (ora 15.00) cu Slovenia, următorul adversar ceva mai facil dintr-o grupă din care fac parte și Spania, aflată și ea în reconstrucție, Angola, care ne-a făcut o surpriză neplăcută la Jocurile Olimpice de la Rio, dar și Franța neobositului Olivier Krumbholz, pe care mulți experți o văd între favoritele la medalii.

Dar pe Martin nu-l interesează calculele hârtiei. Păstrându-se consecvent ideii de a se concentra pe fiecare meci la rândul său, spaniolul a spus că nu se așteaptă la un meci simplu cu Slovenia, o altă adversară cu un stil necunoscut: „este o echipă în creștere, va fi un meci complicat, dar noi suntem România și ne vom concentra pe jocul nostru.”

În final, ușor mirat de susținerea primită de echipă în sala din Trier, Ambros Martin s-a bucurat și că suporterii români au fost așa de mulți – „înseamnă că le e poftă de handbal, iar asta e o motivație în plus pentru noi.”

Programul României în Grupa A

România – Slovenia, 3 decembrie, ora 15.00

România – Spania, 5 decembrie, ora 21.30

România – Angola, 7 decembrie, ora 19.00

România – Franța, 8 decembrie, ora 19.00

Toate meciurile sunt transmise de Telekom Sport

Comentează articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Naționala de handbal a pierdut meciul, nu și suporterii

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Cu o oră înainte de meciul din optimi cu Cehia, un steag tricolor aștepta singuratic pe un scaun din imensa sală din Leipzig. Lângă el, în picioare, stătea Mihaela, o suporteră din Brașov aflată la primul ei turneu final alături de echipa națională. Prietenii și colegele i-au făcut cadou deplasarea, pentru că știu cât iubește […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu: „Sunt tristă, frustrată, dezamăgită. Ne-a fost frică să visăm la mai mult”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

Una din jucătoarele cele mai afectate de înfrângerea României cu Cehia din optimile Campionatului Mondial din Germania a fost Cristina Neagu. Căpitanul României, care înscrisese 13 goluri, a izbucnit în lacrimi imediat după fluierul de final, a îmbrățișat câțiva suporteri, de la care a primit un buchet de flori, apoi a fost printre primele care […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Ambros Martin: „O înfrângere ca asta îți lasă urme în suflet și în minte. Am avut în față o mare oportunitate, trebuia să profităm”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

După înfrângerea cu Cehia din optimile Campionatului Mondial, selecționerul Martin Ambros a așteptat șase minute începerea conferinței de presă. Șase minute în care a stat tăcut în fața jurnaliștilor, așteptând să vină antrenorul învingător, Jan Basny. A vorbit apoi despre greșelile pe care le-a făcut și el, și echipa, despre cât de mult și-au dorit fetele […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design