Adi Vasile, după victoria cu Iran: „Era foarte important să debutăm cu dreptul și să fim sănătoase după meci”

Andreea Giuclea 3 decembrie 2021

 

[Corespondență din Spania]

 

La conferința de presă de după primul său meci – și prima victorie la un turneu final pe banca României, selecționerul Adi Vasile a vorbit despre lucrurile care l-au mulțumit în meciul de debut din Spania, și despre umbra adusă asupra acestei victorii de accidentarea Oanei Borș.

„Era foarte important să debutăm cu dreptul, respectând adversarul de azi și respectându-ne pe noi, acesta era primul obiectiv, și al doilea era să fim sănătoase după meci. Astea erau cele două lucruri pe care ni le-am fi dorit. Cred că din punct de vedere handbalistic, ca imagine de ansamblu am făcut lucrurile pe care le discutasem înainte de meci. Din păcate, accidentarea Oanei, care cred că e una foarte serioasă, e un preț mult prea mare pe care trebuie să-l plătească un jucător pentru primul său gol în tricoul naționalei. Oana e o fată cu multe calități, care o să fie aici pentru echipa României pentru mulți ani de acum încolo, așa că acum trebuie să fim alături de ea, să sperăm că pe viitor o să-și revină și n-o să fie decât un mic impas în cariera ei.”

O altă jucătoare în locul Oanei

Antrenorul României spune că va lua o decizie în această seară pentru înlocuirea Oanei cu o altă jucătoare din lista extinsă: „E o situație pe care clar trebuie s-o analizăm, mai ales că acum avem doar două stângace, pe Laura (Moisă) și pe Alina (Ilie). N-am vrut să joc foarte mult cu Laura în a doua repriză, pentru că e un campionat lung și trebuie să ne manageriem foarte bine și efortul și minutele pentru când contează cu adevărat. Dar clar cu absența Oanei trebuie să ne gândim ce jucătoare din lista de 35 vom chema. Avem jucătoare bune pe acel post, mai sunt încă trei care pot fi aduse și probabil asta vom face în seara asta.”

Despre erorile apărute în jocul echipei sale, Adi Vasile spune că „un prim meci la un Mondial într-un debut de competiție e greu să iasă perfect, nu vreau să discreditez în nicio formă adversarul de azi, dar păstrând proporțiile handbalistice, e foarte greu să crezi că vei juca un meci perfect fără niciun fel de eroare.”

Ce-l mulțumește?

„Au fost patru lucruri pe care noi ni le-am propus să le respectăm înainte de meci și din acest punct de vedere sunt mulțumit. Am avut un prim obiectiv legat de conduita noastră în faza defensivă. Al doilea, de numărul total de goluri pe care să-l primim de la Iran – pusesem 15 pe hârtie și e foarte plăcut să vezi câteodată că dai o temă unei echipe și reacționează mai bine. Al treilea, să ne adaptăm noilor reguli ale arbitrajului care au fost prezentate înainte de Campionatul Mondial, pentru că în prima săptămână vor fi aplicate foarte repede și trebuie să știm să jucăm acest joc. Iar pe faza de atac, singurul obiectiv era să încercăm să alergăm cât mai mult, pentru că avem o pauză destul de mare de când am venit în Spania, antrenamentele aici sunt doar de 45 de minute și practic n-ai timp să faci un antrenament cu adevărat bun.”

Un alt motiv de bucurie a fost prezența fanilor în tribune, care au adus culoare acestei victorii: „Când am văzut că apar steagurile cu România în sală a fost o mare, mare bucurie. Ne bucură prezența lor, le mulțumim foarte mult, îi așteptăm și la următoarele meciuri, să fim cât mai mulți, să creăm aceasă culoare și bucurie care sper să se transmită mai departe în ecranele de acasă.”

Foto: Spain Handball 2021

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.