Adi Vasile, înaintea returului din Liga Campionilor cu CSKA Moscova: „Simt că este momentul nostru. Dar nu avem voie să ne relaxăm”

Lead.ro 9 aprilie 2021

După victoria la cinci goluri (32-27) din meciul tur, CSM București a plecat la Moscova cu gândul calificării în turneul Final 4 al Ligii Campionilor. Meciul cu CSKA se joacă duminică de la ora 17.00. Cu un rezultat bun, CSM ar putea obține a patra ei calificare în semifinalele Ligii Campionilor.

Înaintea plecării spre Rusia, antrenorul Adi Vasile a spus că echipa lui nu se vede deja calificată în Final 4, în ciuda meciului bun făcut în prima partidă.

„Suntem pregătiți, avem o stare bună și dorința de a ne califica în Final 4. Avantajul de cinci goluri este important, dar este genul de avantaj care nu te poate liniști. Trebuie să fim foarte concentrați și să abordăm meciul la victorie. Este bine că am putut să simțim pe pielea noastră cum joacă CSKA, partida va fi grea, echilibrată și dură. 60 de minute trebuie să fim concentrați și să jucăm la intensitate maximă și psihic, și fizic. Am făcut asta în prima repriză la București. Ele speculează fiecare moment de relaxare sau deconectare al nostru. Marele secret al meciului va fi cât de bine vom putea separa, ca și concentrare, faza de atac și de apărare. Nu mă simt mai aproape de Final 4, sunt conștient de ce ne așteaptă, nu avem voie să ne relaxăm”, a spus Vasile.

Tehnicianul mai spune și că munca din ultimii doi ani – având în vedere că sezonul trecut al Ligii Campionilor a fost oprit în faza sferturilor de finală – trebuie să le aducă acum satisfacție la nivel internațional: „Simt că este momentul nostru să ne calificăm în Final 4, de doi ani am muncit fix pentru acest punct al sezonului, avem experiența și valoarea să înțelegem cât de important este meciul și sper ca la final să fim cei mai fericiți oameni, calificați în Final 4”.

Sărbătorita zilei de ieri a fost Iulia Curea, antrenorul secund al lui CSM. Fosta extremă stângă a împlinit 39 de ani și și-a pus o dorință în strânsă legătură cu meciul de duminică:

„Le-am zis fetelor dorința de ziua mea: să câștigăm la Moscova și să ne calificăm în Final 4. Simțim presiunea, este atmosfera un pic mai încărcată, se simte nervozitatea, presiunea. Ultimul Final 4 a fost acum câțiva ani (în sezonul 2017-2018) și ne dorim cu toții să ajungem din nou acolo. Nu ne-am pregătit dinainte pentru petrecere, întâi să câștigăm, să ajungem în Final 4, apoi cu siguranță vom petrece”, a spus Iulia Curea, care a câștigat Liga Campionilor cu CSM în 2016.

În urmă cu două sezoane, CSM București a fost eliminată de Metz în faza sferturilor de finală. A fost singura ocazie, începând cu sezonul de debut (și de succes) din 2016, când echipa din București a ratat prezența în Final 4-ul Ligii Campionilor.

În celelalte trei sferturi de finală, Brest și Gyor par să fi rezolvat socotelile cu Metz (34-24 pentru Brest în meciul tur), respectiv Buducnost (31-19 pentru Gyor), iar Vipers Kristinasand și Rostov trebuie să-și joace ambele meciuri în acest weekend.

 

Foto main: CSM București

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.