Adrian Vasile, către handbalistele echipei naționale: „În fiecare zi trebuie să vă vizualizați la Tokyo”

Lead.ro 4 februarie 2021

Adrian Vasile, noul selecționer al Naționalei, s-a văzut – preț de câteva ore – cu jucătoarele echipei naționale, cărora le-a explicat filosofia sa și le-a dat „teme pentru acasă” în perspectiva turneului preolimpic din luna martie.

Aceasta a fost și prima întâlnire cu handbalistele din lotul lărgit pe care Adrian Vasile va miza pentru meciurile cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda, așa că selecționerul și-a prezentat staff-ul, le-a vorbit jucătoarelor, apoi i-a dat cuvântul căpitanului Cristina Neagu, care le-a transmis și ea un mesaj coechipierelor.

„Am avut o întâlnire foarte emoționantă, mereu este o energie aparte atunci când vorbești jucătoarelor echipei naționale. Îmi doresc mult să contribui la prezentul și viitorul echipei naționale, pentru că înțeleg foarte bine trecutul. Având tricoul pe care scrie România pe mine, spun că jucăm cu 23 milioane de oameni care ne susțin tot timpul. Am fost educat foarte corect și simt mai mult responsabilitate decât presiune. Cea mai mare energie mi-o iau din reacția jucătoarelor, din ochii pe care pot să-i captez și din ce mi se transmite din această conexiune dintre noi, individuală, dar și cu echipa”, a spus Adi Vasile.

Toată energia este direcționată către Jocurile Olimpice

Naționala feminină se va lupta în martie pentru biletele la Olimpiadă, iar întreaga atenție a selecționerului și a staff-ului său este concentrată pe turneul preolimpic.

„Trebuie să avem foame de acest turneu olimpic și să ne vizualizăm la Tokyo. Trebuie să muncim pentru visul nostru numit Tokyo. Fiecare meci din turneul preolimpic este aparte, trebuie să înțelegem că la fiecare meci trebuie să fim la potențial maxim și să câștigăm fiecare joc în parte. Eu mă vizualizez la Tokyo, este un vis să ajungi la JO, am muncit mult pentru acest proiect în trecutul meu cu naționala Muntenegrului, iar pandemia ne-a dat planurile peste cap. Viața m-a recompensat și m-a adus în situația să pot face asta cu cea mai frumoasă echipă posibilă, alături de țara mea, și voi face tot ce pot pentru ca vara să ne prindă la turneul olimpic. Visul meu cel mai mare este ca tot ceea ce fac zi de zi să conteze și să ajut. Eu văd medalia de aur, înțeleg că pentru a fi cel mai bun trebuie să țintești sus și să muncești mai mult și mai eficient decât cel de lângă tine. Echipa trebuie să creadă în staff, în colegii mei și în mine, apoi este important să creadă în ele, în colega din dreapta și cea din stânga. Trebuie să înțelegem că putem schimba doar prezentul și viitorul. Energia de a comunica între noi, de a crede, de a ne îmbărbăta și de a ne ajuta va conta foarte mult la final, pentru că linia între excelent și foarte prost este atât de fină, încât este nevoie doar de o pasă bună, de o bună poziționare pe teren, astfel ca la final lucrurile acestea să facă diferența”, a mai spus noul selecționer al naționalei de handbal a României.

Pentru a fi siguri că jucătoarele României știu totul despre adversare, dar înțeleg și filosofia sa, Adi Vasile le-a dat acestora câteva „teme pentru acasă”.

La turneul preolimpic, România va juca cu Muntenegru, Norvegia și Kazahstan. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru perioada 23 iulie – 8 august.

„Timpul este foarte scurt până la turneul preolimpic, mi-am dorit ca de azi, de la prima întâlnire, și până la prima acțiune, fetele să primească documente despre sistemul nostru defensiv, clipuri video cu adversarele și cu noi, astfel încât la primul antrenament împreună deja să fi câștigat responsabilitatea și înțelegerea despre ce are fiecare de făcut. Cu cât înțelegem mai bine structura din care facem parte, cu atât vom ști mai bine ce avem de făcut, este un fel de temă pentru acasă”, a explicat Vasile, care în weekend se pregătește de meciul lui CSM București cu Esjberg, în Liga Campionilor.

Lotul lărgit al României

Adrian Vasile le-a rechemat la echipa națională pe Diana Ciucă, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu, Laura Pristăviță, Bianca Bazaliu și pe Gabi Perianu – pe care a convins-o să accepte din nou convocarea. Andra Moroianu (20 de ani), tânăra extremă a Gloriei Bistrița, a fost chemată și ea la lot.

Portărițe: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu și Diana Ciucă

Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica și Ana Maria Iuganu

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabi Perianu, Bianca Bazaliu și Anca Polocoșer

Coordonatoare: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa și Laura Pristăviță

Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Raluca Băcăoanu și Alexandra Subțirică

Interi dreapta: Laura Popa și Alina Ilie

Extreme dreapta: Laura Moisă și Andra Moroianu

Din echipa României de la Campionatul European din Danemarca, în decembrie trecut, lipsesc acum Sonia Seraficeanu, Ana Maria Țicu, Alexandra Dindiligan și Ana Maria Savu.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.