Adrian Vasile, despre întâlnirea cu CSKA Moscova: „E cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Avem ocazia să ajungem în Final 4, acesta e testul nostru”

Lead.ro 1 aprilie 2021

Cu doar câteva zile înaintea primei manșe a sferturilor de finală din Liga Campionilor, Adrian Vasile și Elizabeth Omoregie au vorbit despre miza și cheile duelului dintre CSM București și CSKA Moscova.

Primul meci al acestei duble va avea loc sâmbătă (ora 17.00), în Polivalenta din București. Returul e programat pentru duminică, 11 aprilie. Câștigătoarea își va asigura locul în Final 4-ul de la Budapesta.

„Este cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Avem ocazia să jucăm acest sfert de finală și să ajungem în Final 4, este testul nostru. Mă văd în Final 4, m-am vizualizat acolo de la începutul sezonului, am muncit din prima zi pentru asta. A fost ținta noastră și suntem bucuroși că acum avem șansa să jucăm pentru calificarea în Final 4”, a mărturisit Adi Vasile, antrenorul lui CSM București.

„Acesta este visul meu de când am venit la CSM București. Știm ce s-a întâmplat sezonul trecut și în anii din urmă… Sigur nu este doar obiectivul meu, doar că pentru mine ar fi ceva special, având în vedere că aș fi în Final 4 pentru prima dată”, a spus și Elizabeth Omoregie. „Însă mai avem până acolo, întâi trebuie să demonstrăm că merităm să ajungem în Final 4. Toate cele patru echipe care ajung în acel punct au șanse să câștige competiția. Este vorba și de noroc, și de ziua pe care o prinzi acolo, dar întâi să trecem noi cu bine peste aceste două meciuri cu CSKA și vedem apoi ce se va întâmpla. Am fost la echipa națională și nu am avut meciuri cu miză, doar amicale, și cât am stat acolo m-am gândit mult la aceste meciuri și la cât de importantă este această perioadă de final a sezonului. Chiar m-am gândit mult la aceste două meciuri”, a întărit jucătoarea lui CSM București.

Tânăra echipă din Rusia e la prima prezență în sferturile Ligii Campionilor

CSKA Moscova a avut un sezon foarte bun la debutul în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent. Rusoaicele au terminat grupa principală pe locul doi, după Gyor, campioana Europei.

Înființată anul trecut și promovată direct în prima ligă din Rusia, CSKA se bazează pe mai multe jucătoare din echipa națională a Rusiei și, în general, are un lot foarte bun și echilibrat. CSKA a avut una dintre cele mai bune apărări în grupele Ligii Campionilor, are și un excelent joc de contraatac și faza a doua, iar aceste atacuri rapide vor trebui oprite printr-o repliere la fel de iute.

„Echipa este în mare măsură formată din jucătoare din Rusia, multe dintre ele joacă în echipa națională, au calități individuale foarte bune, formează un grup puternic. Sunt pentru prima dată în Liga Campionilor și este normal să aibă ambiții mari. Normal, obiectivul oricărei formații este este să ajungă în Final 4. Ele își merită locul în sferturile de finală și cu siguranță vom avea un meci dificil”, crede Elizabeth Omoregie.

„Nu este o surpriză că CSKA a ajuns aici, au jucătoare cu multă experiență, inclusiv la echipa națională, sunt campioane olimpice. Jucătoarele de la linia de 9 metri sunt bune individual, cu aruncări din săritură, de la șold, din alergare”, a explicat și Adi Vasile.

Echilibrul este cuvântul de bază între cele două echipe, iar antrenorul echipei din Capitală spune că nici măcar terenul propriu nu mai poate reprezenta un avantaj în actuala ediție a Ligii Campionilor, una total atipică din cauza pandemiei de Coronavirus.

„În perioada asta, acel avantaj pe care îl puteau avea jucând al doilea meci pe teren propriu s-a mai egalizat. Este foarte important să începem acasă cu un meci foarte bun și o victorie, pentru ca apoi să mergem în Rusia și să câștigăm și acolo. Nu se poate decide nimic după primul meci. Este o fază a competiției în care inclusiv nivelul de stres crește foarte mult, cred că fiecare minut va conta și această calificare se va juca în fiecare minut”, a prefațat Adi Vasile întâlnirea cu CSKA.

În celelalte trei sferturi de finală, Brest va juca cu Metz, Vipers Kristiansand cu Rostov Don, iar Buducnost întâlnește pe Gyor, câștigătoarea precedentelor trei ediții ale Ligii Campionilor. În 2020, competiția n-a fost dusă până la capăt. 

 

Foto: CSM București

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.