Ambros Martin despre meciul cu Danemarca: „Dacă nu găsim soluții cu capul, vom juca cu sufletul”

Andreea Giuclea 13 decembrie 2016

Abia ce-au trecut emoțiile din întâlnirea României cu Cehia, că Arena din Helsingborg fierbe din nou. Încurajată puternic de suporterii care au ocupat locurile goale de la meciul României, Danemarca luptă cot la cot cu Rusia pentru a păstra șanse de calificare în semifinale (și sfârșește prin a face egal, 26-26). Orice s-ar întâmpla, însă, jucătoarele României, care au plecat la hotel pentru puținele ore de refacere, știu că întâlnirea de miercuri cu nordicele va fi decisivă. Din nou.

E a treia oară în ultimul an când cele două echipe se duelează pentru o calificare importantă: anul trecut, pentru semifinala Campionatului Mondial din Danemarca, iar în primăvară pentru calificarea la Jocurile Olimpice. În ambele dăți, româncele au ieșit învingătoare.

Dar acum, lucrurile sunt schimbate de ambele părți: România are un antrenor nou și o echipă în reconstrucție, în timp ce jocul danezelor e în creștere și foamea de performanță e mare, după absența de la Rio.

Cu câteva ore mai devreme, după ce-au ieșit de pe teren victorioase din încleștarea cu Cehia, principala grijă a fetelor și a antrenorului lor era mai degrabă spre odihnă și recuperare, pentru care nu au mult timp la dispoziție. Au vorbit, însă, și despre așteptările pe care le au la reîntâlnirea cu Danemarca.

„Era clar de la început că, indiferent de rezultatele de azi, meciul cu Danemarca va fi greu, și acum mă aștept să fie și mai greu”, a spus Ambros Martin. „Dar știm de ce suntem aici și vom lupta chiar dacă energia noastră nu va fi la nivel maxim. Vom căuta soluții, iar dacă nu reușim cu capul, vom trage de noi cu sufletul.”

Martin se gândește și la atmosfera pe care o vor face fanii danezi în Arena din Helsingborg: „Danemarca va juca aproape ca acasă, vor fi mulți, dar și noi simțim susținerea fanilor români. Va fi o zi specială.”

Și fetele se așteaptă la un meci mult mai greu decât cel cu Cehia. „Mâine o să fie o luptă de 200 ori mai grea și ne dorim foarte mult să dăm tot ce avem bun, să luptăm până în ultima secundă”, a spus Crina Pintea, completată de Mădălina Zamfirescu:

„Nu avem timp să ne gândim la oboseală, mai sunt câteva ore până la meciul cu Danemarca, care va fi de care pe care. Va trebui să dăm nu 100%, ci 200%, va fi decisiv. Nu trebuie să trăim cu impresia că le putem învinge ușor, pentru că am mai făcut-o în trecut. Meciurile nu seamănă, și ele vor da totul. Danemarca mi se pare mai puternică decât anul trecut. Sper să mă înșel și să câștigăm.”

De partea cealaltă, principala grijă a danezilor rămâne Cristina Neagu, cum ne-a spus antrenorul Danemarcei într-un interviu pe care îl puteți citi mâine pe site. În plus, danezii își amintesc probabil și că la turneul preolimpic, centrul României Eliza Buceschi a jucat un rol important în victoria României, înscriind 11 goluri. A fost meciul care a trezit interesul celor de la Midtjylland, care au transferat-o pe Eliza în această vară, dar unde românca n-a stat decât jumătate de sezon.

Cu Cehia, Eliza a stat pe bancă, trezind multe întrebări printre jurnaliști, români sau străini, iar Martin a explicat: ”Eliza avea nevoie de odihnă, nu a venit aici în cea mai bună formă, are şi ceva probleme medicale. Probabil va fi mai odihnită mâine, dar danezii o cunosc foarte bine”.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.