Andrei Ungur a intrat în finala de la 100m spate cu al treilea timp; Vlad Stancu a reușit locul 6 la 1500m liber

Andreea Giuclea 7 decembrie 2023

Vlad Stancu a reușit să se claseze pe locul 6 în finala de la 1.500 de metri liber, îmbunătățindu-și timpul din calificări (intrase cu al optulea timp, 14:40.10). În finală, Vlad a înotat în 14:34:52, stabilind un nou record național. E o reușită cu atât mai relevantă cu cât precedentul record, stabilit de Dragoș Coman, e aproape de aceeași vârstă cu Vlad.

„Nici acum nu am cuvinte, recordul ăsta e de când m-am născut. Și azi am concurat cu cei mai buni oameni din lume, campioni olimpici și mondiali și adversari cu 12 ani mai mari ca mine. Cu atât mai mare satisfacția. M-am simțit foarte bine, pentru că știam că sunt cu adversari mult mai mari și știam că n-am nimic de pierdut. Atmosfera a fost extraordinară, vreau să le mulțumesc tuturor spectatorilor, tuturor celor care au venit să mă vadă, înseamnă foarte mult.”

Vlad spune că rezultatul vine exact la timp pentru a-i da și mai multă încredere: „Nu am avut o ultimă perioadă extraordinară, mi-a fost destul de greu din punct de vedere psihic. Ăsta a fost un mental boost, și sper să fie din ce în ce mai bine.”

Dublu campion european de juniori anul trecut, Vlad și-a asigurat deja un loc la JO de la Paris, competiție pentru care se pregătește (și) la această competiție. De altfel, pe el îl așteaptă un 2024 intens: în februarie va participa la primele sale Campionate Mondiale de Seniori, la Doha. Apoi va da examenul de Bacalaureat, iar apoi va concura la Jocurile Olimpice, unde e doilea înotător român calificat, după David Popovici.

Un alt rezultat important azi a venit de la Andrei Ungur (foto), care a intrat în finala de la 100 m spate cu al treilea timp din concurs. „Nici eu nu mă așteptam să fie un timp atât de bun, dar iată că e. Și poate că va fi și mai bine mâine după-amiază”, a spus Andrei. „Am început un pic cam lent, sincer, am văzut că am întors ultimul la primii 25. I-am văzut că sunt în față, am zis, hai, că nu vă las. Și am venit peste ei!”

Andrei, care-i la primul concurs european, spune că și pentru el rezultatul e foarte încurajator. Și, în plus, îi dă o confirmare. „Nu m-aș fi gândit la începutul competiției să prind finala al treilea. Înseamnă totul pentru mine! Simt că, în sfârșit, a dat roade pregătirea. Știu că nu mă pregătesc degeaba.”

Citește toate articolele despre Europenele de Înot de la Otopeni
Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.