Champions League, Europa League și campionatele interne ar putea fi încheiate chiar și în august. Ultima variantă este anularea competițiilor

Lead.ro 1 aprilie 2020

UEFA a anunțat miercuri că play-off-urile din Liga Campionilor și Europa League au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei COVID-19.

Potrivit ESPN, meciurile de calificare Euro 2020 și amicalele internaționale programate anterior pentru iunie au fost și ele amânate în ideea de a elibera calendarul pentru ligile interne. Ligi care ar putea fi încheiate în iulie și chiar august.

 

Ce știm până aici:

– în Germania și Anglia, fotbalul e suspendat până la 30 aprilie (cel puțin);

– în Spania, Italia și Franța, campionatele sunt suspendate pe o perioadă nedefinită;

– contractele jucătorilor, fereastra de transferuri din vară și competițiile internaționale vor fi și ele prelungite sau amânate;

– sunt luate în calcul scenarii în care actualele competiții interne și internaționale să poată fi încheiate în iulie și chiar august. Cu sau fără spectatori în tribune. Ultima variantă este anularea campionatelor și a cupelor europene, un lucru care ar genera pierderi foarte mari pentru cluburi și pentru forurile internaționale.

 

Așa cum știi, Europeanul din vară a fost deja mutat pentru vara lui 202, în timp ce Liga Campionilor și Europa League rămân suspendate în faza optimilor și sferturilor de finală.

O problemă importantă acum – și pentru campionatele interne, dar și pentru Liga Campionilor și Europa League – este legată de contractele de jucătorilor. Multe expiră pe 30 iunie. Așa că UEFA, FIFA și asociațiile fotbalistice lucrează la un plan care ar prelungi contractele până la sfârșitul sezonului actual – indiferent dacă vorbim de iulie și chiar august, când urmăptorul sezon ar fi trebuit să înceapă.

Înainte de suspendarea Ligii Campionilor, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, RB Leipzig și Atalanta s-au calificat deja pentru sferturile de finală. Au mai rămas de jucat și cele patru meciuri retur din optimi: Juve vs Lyon (0-1), Man. City vs Real Madrid (2-1), Bayern Munchen vs Chelsea (3-0) și Barcelona vs Napoli (1-1).

Dacă Liga Campionilor UEFA nu se va relua, ar putea fi pentru prima dată de la crearea Cupei Europene, în 1955, în care nu vom avea o campioană.

*

Până acum, multe cluburi și o mulțime de jucători ne-au arătat chipul frumos al industriei fotbalistice. Am scris despre asta aici.

Și ce se poate schimba în fotbalul mare de acum înainte? Avem câteva răspunsuri aici.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.