Craiova pierde clar la Leipzig, dar scapă cu o licărire de speranță: un gol cu care se poate construi ceva în retur

Danny Coposescu 9 august 2018

Când ai ghinionul să dai peste un adversar ca RB Leipzig în calificările pentru Europa League, trebuie să te agăți de orice avantaj circumstanțial. Cum ar fi că Ralf Rangnick a coborât din birouri pe bancă pentru prima oară în peste doi ani, după despărțirea de Hasenhüttl. Asta e soluția de compromis – între ghilimele, date fiind experiența și palmaresul lui Ragnick – aleasă de sași până la venirea lui Julian Nagelsmann în iunie 2019. Sau faptul că gazdele nu jucaseră niciun meci competitiv până azi, iar trei sferturi din suporteri sunt încă prin concediu. Chiar și așa, diferența de clasă dintre Leipzig și Craiova s-a văzut și din cele mai înalte locuri ale Red Bull Arena. Doar golul târziu al lui Ivan Martic ne dă ceva de care să ne agățăm.

RB Leipzig 3-1 Universitatea Craiova

Hai s-o luăm așa: se putea mult mai rău pentru oamenii lui Mangia. Cel puțin în primul sfert de oră, n-ai fi zis că Craiova ar trebui să fie teoretic echipa mai bine-pregătită fizic. Sigur, când trebuie să înfrunți jucători ca Bruma sau Kevin Kampl pe flancuri, puțin contează câteva săptămâni de antrenamente serioase în plus. Și fără dirijorul principal la mijloc, Emil Forsberg, lăsat pe bancă, Leipzig s-a instalat prompt în ultima treime a terenului. A fost nevoie constant de intervenții disperate din partea lui Tiago Ferreira sau Donkor și de cel puțin o ratare mare a lui Bruma pentru a amâna inevitabilul.

Păcatul mare e că golul lui Ibrahima Konate din minutul 25 a venit dintr-un corner. E drept că execuția lui Kampl a fost excelentă, dar masivul fundaș francez n-a trebuit să se înalțe niciun centimetru – dimpotrivă, s-a aplecat pentru a devia mingea în poartă. După asta, „Die Roten Bullen‟ au grăbit sau încetinit ritmul după bunul plac, fără să-și facă vreodată griji de vreo replică din partea oltenilor.

N-am putut vorbi decât despre potențialul unor șanse, pentru că de șuturi pe sau măcar spre poartă nu s-a pus problema. Un început bun al Craiovei în repriza secundă a mai echilibrat puțin situația și minutul 80 se apropia cu vești bune pentru retur. Un 0-1 ar fi fost un rezultat rezonabil, dar intrările lui Forsberg și Yussuf Poulsen au stricat toate planurile. Apărarea craioveană și-a pierdut de două ori complet concentrarea, prima oară când l-a lăsat pe Poulsen într-o izolare splendidă din care l-a putut servi ușor pe Mateus Cunha, iar apoi la golul marcat de danez după o lovitură liberă respinsă eroic de portarul Pigliacelli.

Ne pregăteam să scriem necrologul dublei ăsteia, când Leipzig s-a hotărât neașteptat să întoarcă favoarea. Nemții erau evident cu gândul la aerul condiționat din vestiare când Nicușor Bancu a fost lăsat să centreze nestingherit în careu, unde a apărut Martic pentru a pune latul. E un gol care face cât un fundament pentru jocul de pe Ion Oblemenco, unde va fi în orice caz nevoie de mult mai multă inițiativă din partea unei formații care a așteptat azi prea mult dovada că adversara poate fi – și chiar e – vulnerabilă.

Foto: SportPictures

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.