Crina Pintea: „Sunt extrem de mândră de fete că au luptat și au rămas lucide în meci. Construim zilnic încrederea în noi”

Andreea Giuclea 9 decembrie 2021

[Corespondență din Castello]

Imediat după înfrângerea dureroasă, la un gol, cu Olanda, jucătoarele României au încercat să se scuture de emoțiile din teren și să găsească cuvinte potrivite să exprime trăirile după un astfel de meci.

„E o înfrângere dureroasă, când pierzi la un gol și simți că puteai să câștigi”, a spus Cristina Laslo. „Am încercat să ținem ritmul și în atac, și în apărare, ca să putem să le facem față, ceea ce zic că am reușit pe parcurs. Doar în prima repriză au mers un pic peste noi și au dominat, în rest nu cred că s-a pus problema de dominare. Am crezut, am revenit de la 6 goluri, dar micile greșeli și detaliile fac diferența la un asemenea meci și ele au fost echipa mai experimentată azi.”

Căpitanul Crina Pintea, aleasă și MVP al meciului, a găsit puterea să sublinieze, cum face de obicei, lucrurile pozitive cu care trebuie să rămână echipa după un meci cu campioana mondială pierdut la un gol.

„Am pierdut, dar sentimentul este că am câștigat, sincer. Chiar mă bucur că am avut foarte multe lucruri bune și că echipa asta nu a cedat, chiar când eram conduse cu 6 goluri. În anii trecuți, dacă stăm bine să ne amintim, cedam. Sunt extrem de mândră de fete că au luptat și au rămas lucide în meci. Am pierdut cu un gol, uneori câștigi, alteori pierzi cu un gol și altfel ne-am fi bucurat. Nu știu ce să zic acum, după meci, la foarte cald. Sunt doar cu gândul că am făcut multe lucruri bune.”

De unde puterea de a reveni? „Asta se construiește acum la echipa națională. Și în viitor sper din toată inima să arătăm o adevărată echipă. Construim zilnic încrederea în noi, construim zilnic relații de joc, relații cât mai apropiate între noi și probabil se vede.”

Despre greșelile din meci, care le-au costat pe final:

„Așa e, probabil că uneori când îți dorești prea mult și ești poate prea entuziasmată, te duci în extrema cealaltă și probabil asta s-a întâmplat azi. Au fost niște greșeli care puteau fi evitate și, cum s-a întâmplat și cu Norvegia, s-au întors împotriva noastră. Dar acum, derulând la cald, cred foarte mult în echipa asta și cred că am făcut foarte multe lucruri bune. E o echipă nouă, tânără, nu ne-am mai întâlnit în formula asta decât în octombrie. O echipă care se construiește și de la zi la zi devine tot mai puternică.”

Cum s-au motivat înainte de meci: „Nu știu, e spiritul ăsta de echipă pe care noi îl construim aici, asta ne motivează. Faptul că ne ajutăm între noi și că s-au creat legături și conexiuni și jucăm una pentru cealaltă.”

Despre atitudinea pozitivă pe care o arată și pe teren, și în afara lui, Crina a spus:

„Nu avem ce să facem decât să luăm lucrurile bune. Dacă cu Norvegia am ratat foarte mult, azi nu s-a mai întâmplat la fel și am fost mult mai lucide în situațiile unu la unu. Am făcut în schimb alte greșeli, pentru că despre asta este handbalul. Faci greșeli; unii mai multe, alții mai puține. D sunt foarte mândră de echipa asta și sper din toată inima să nu-și piardă (fetele) încrederea. De acum nu avem ce să întoarcem, decât viitorul. Putem să-l întoarcem în favoarea noastră. Următorul meci și după aia următorul și tot așa, pas cu pas.”

Lorena Ostase:

„E foarte dureros, dar e și îmbucurător că în a doua repriză, fără puține greșeși tehnice, am fost acolo și putea fi mai bine. Dacă eliminam câteva greșeli, puteam să câștigăm. Suntem la început de drum, trebuie să avem încredere și răbdare, numai noi putem face să fie bine și să formăm o echipă. Am avut o energie fantastică în a doua repriză, când și poarta ne-a ajutat.

După revenirea pe care am avut-o, e dureros, mai ales că în ultimele 30 secunde am fost în atac, dar sperăm să fie mai bine. Noi avem încredere în noi, fetele trebuie să aibă încredere în ele și în potențialul acestei echipe. Am țintit victoria și cu Olanda, din păcate n-a fost să fie, cu Suedia sper să fie mult mai bine, vom analiza greșelile și abia așteptăm meciul.”

**

Pentru România urmează meciul mult mai simplu cu Puerto Rico, peste două zile, apoi întâlnirea din 13 decembrie cu Suedia, o altă adversară venită la Mondial pentru a se bate la medalii.

Până acolo, rămânem cu două puncte în clasamentul grupei. Olanda a făcut 5, Suedia va câștiga azi cu Kazahstan și va face tot 5, iar Norvegia va ajunge la 6 puncte, pentru că nordicele nu pot pierde puncte cu Puerto Rico.

În condițiile în care doar primele două clasate se califică pentru sferturile de finală, România are șanse minime să mai prindă meciurile eliminatorii.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.