Cristina Neagu și Budućnost, prea puternice pentru HCM Baia Mare în primul meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Lead.ro 2 aprilie 2016

În meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, HCM Baia Mare a încercat totul, dar a reușit puține în fața campioanei en-titre, Budućnost, pentru care Cristina Neagu – cu opt goluri marcate – a strălucit din nou.

S-a terminat 24-29 (10-17), după ce Baia Mare a suferit teribil în prima repriză și s-a chinuit din răsputeri să revină în joc după pauză. La final, însă, Budućnost – campioana de anul trecut – a fost mai puternică. Înaintea returului de la Podgorica (10 aprilie), șansele de calificare sunt minime: Budućnost este cu un pas și jumătate în turneul Final Four de la Budapesta.

Însă la Baia Mare – o echipă care a dat naționalei 10 jucătoare la recentul Campionat Mondial din Danemarca – altele sunt problemele arzătoare, nu rezultatul de sâmbătă după amiază.

Problemele financiare vor conduce, cel mai probabil, la ruperea echipei actuale: multe jucătoare au semnat deja cu alte cluburi, altele își caută noua destinație chiar zilele acestea. Pentru HCM, dar mai ales pentru oamenii din Baia Mare, îndrăgostiți fără rest de handbal, urmează vremuri tulburi. În condițiile acestea, lupta cu Budućnost, deși pierdută, poate rămâne o amintire frumoasă. E greu de crezut că în viitorul apropiat echipa mai poate avansa în fazele finale ale celei mai importante competiții europene.

*

După un început timid, în care echipele s-au măsurat mai mult din priviri decât în joc, Budućnost, care e principală favorită la câștigarea competiției, a prins rapid viteză și s-a distanțat la 4-2 și 11-3. Au fost zece minute în care HCM – vicecampioana României – a lipsit cu totul din atac, unde nu a reușit să marcheze nici de la nouă și nici de la șase metri, nici de pe centru și nici din extremă.

Muntenegrencele au profitat din plin și au intrat la vestiare cu șapte goluri avans: 17-10

Susținute puternic de frumosul public din sala Lascăr Pană, fetele lui Aurelian Roșca au ieșit de la cabine hotărâte să facă uitat momentul de dispariție din prima repriză. Conduse de Allison Pineau (7 goluri), Lois Abbingh și Patricia Vizitiu (ambele cu câte 4 goluri), băimărencele au declanșat o cursă de urmărire care le-a apropiat, în minutul 51, la doar un gol distanță de niște adversare care dădeau semne de rătăcire.

Însă Cristina Neagu a avut alte planuri. A marcat din nou, iar jucătoarele lui HCM, obosite de spectaculoasa lor revenire, au intrat într-o nouă perioadă de secetă: nu au mai găsit poarta în ultimele nouă minute, când adversarele au stabilit scorul final, 24-29.

Baia Mare, care nu s-a putut baza sâmbătă pe Paula Ungureanu, Melinda Geiger, Ada Nechita sau Gabi Szucs, are serioase probleme financiare, iar eventualele rezolvări sunt greu de găsit. Pentru HCM urmează despărțirea de un grup important de jucătoare, cele mai multe dintre ele semnând deja înțelegeri cu alte cluburi din campionatul intern sau din afara țării.

Vineri, CSM București a câștigat dramatic (26-25) în fața lui Rostov Don, campioana Rusiei, și încă speră la Final Four-ul de la Budapesta.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.