CSM București câștigă și cu Perla Lublin, profită de înfrângerea lui Rostov, trece la conducerea grupei ei de Champions League

Lead.ro 19 octombrie 2019

Pentru CSM București, acest joc de acasă cu Perla Lublin, campioana Poloniei, a venit ca un prim moment de respiro în ultimele săptămâni. De când Adrian Vasile a preluat poziția de antrenor principal, la începutul lui octombrie (după ce Tomas Ryde a demisionat), echipa a debutat în Liga Campionilor și a câștigat în campionat cu Dunărea Brăila, revenind după o primă repriză mai degrabă prăfuită, în care apărarea, pentru prima dată de la numirea lui Vasile, a arătat rău. În rest, tocmai colaborarea defensivă a fost marele câștig din ultima vreme, mai ales în Champions League, unde CSM a început bine: victorie în Danemarca, cu Esjberg, și egal cu Rostov, la București – un meci în care echipa a demonstrat că este la un nivel bun.

După un început aproape perfect, Adrian Vasile și jucătoarele lui au primit o veste bună chiar înaintea meciului cu Lublin: Rostov, una dintre adversarele directe nu doar în Grupa B, dar și în cursa pentru FINAL 4, a fost învinsă pe terenul lui Esjberg (31-26), pierzând două puncte care se pot dovedi, pe termen lung, importante.

Așadar, cu șansa de a prelua conducerea grupei chiar în Polivalenta din București, CSM și-a făcut din nou treaba: un 35-19 (prea) simplu, după care nimeni nu se va grăbi să tragă prea multe concluzii. De ce? Pentru că polonezele nu sunt tocmai adversarele cu care CSM vrea să se măsoarte sezonul acesta.

Asta s-a văzut destul de limpede încă de la început, chiar dacă CSM a fost condusă după primele trei-patru atacuri. Numai că, învinsă clar și de Rostov (31-21), dar și de Esjberg (28-22), Perla Lublin a început să piardă contactul cu CSM de la 3-3 încolo, când Pintea, Omoregie și Torstensson și-au dus echipa la 5-3, 6-4 și apoi 7-3, o diferență majorată și mai mult peste câteva minute.

Fără să arate ceva deosebit – nici nu a fost nevoie -, CSM a reușit cinci goluri consecutive spre finalul primei reprize, pe care a închis-o cu 16-10 și cu certitudinea că nimic nu se poate schimba în a doua parte.

De fapt, ceva s-a schimbat, dar asta în bine. Rigoarea defensivă la care Adi Vasile ține atât de mult s-a întors, Luplin a mai găsit doar patru goluri în următoarele 20 de minute, perioadă în care CSM a marcat la foc automat, de pe toate posturile și prin toate jucătoarele.

Cu 10 minute înainte de final, scorul ajunsese deja la 30-14 (13-4 în a doua repriză), însă de aici încolo CSM s-a mai potolit, probabil cu gândul la meciurile următoare.

S-a terminat 35-19, un scor așteptat, dar primit cu multă bucurie și de suporteri, și de Adrian Vasile: debutul său pe banca lui CSM merge din bine în mai bine.

Pentru CSM urmează două meciuri în campionat – acasă cu Cisnădie și în deplasare la Cluj -, apoi returul din Polonia cu Perla Lublin, foarte probabil eliminată deja din acestă grupă în care CSM, Esjberg și Rostov vor căuta să adune cât mai multe puncte pentru grupele principale. Și cum în calcul se vor lua doar punctele obținute cu celelalte două echipe calificate mai departe, CSM va căuta să câștige la București cu Esjberg (10 noiembrie) și să obțină ceva din deplasarea cu Rostov, șase zile mai târziu.

Până atunci, CSM conduce grupa, cu 5 puncte, unul mai mult decât Esjberg și două în plus față de Rostov, finalista de anul trecut și una dintre principalele favorite ale actualului sezon de Liga Campionilor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.