CSM București le evită pe Gyor și Vipers în Liga Campionilor. Dinamo, la masculin, le va aduce la București pe Barcelona, PSG sau Veszprem

Lead.ro 2 iulie 2021

CSM București și-a aflat adversarele pentru noul sezon al Champions League. Distribuită în a doua urnă valorică la tragerea la sorți de la Viena, campioana României nu se poate plânge de ghinion.

CSM va juca în Grupa A, alături de Brest, Ferencvaros, Buducnost, Rostov, Esjberg, Borussia Dortmund și Podravka – cu Dumanska și Bazaliu în echipă.

În Grupa B sunt Vipers Kristiansand, deținătoarea trofeului, Gyor, Metz, Krim, Odense, Kastamonu, Savehof și CSKA Moscova, noua echipă a lui Florentin Pera.

Vicecampioana României, Minaur Baia Mare, nu a primit wild card-ul cerut pentru a participa în Liga Campionilor.

La fel ca anul trecut, primele două clasate se califică direct în sferturile de finală. Locurile 3-6 din fiecare grupă vor juca un play-off în dublă manșă.

CSM va începe la Esjberg, pe 11 septembrie, apoi va juca la București cu Rostov, înaintea deplasării cu Podrakva.

Până acolo, Adrian Vasile va avea de lucru pentru a-și omogeniza din nou echipa, după ce la București au ajuns mai multe jucătoare noi: Yvette Broch (Metz), Emilie Arntzen și Malin Aune (ambele de la Vipers), Ema Ramusovic (de la Buducnost) și portărițele Marie Davidsen ( de la Thuringer) și Tess Wester (de la Odense).

De la CSM au plecat, între altele, mai multe românce: Crina Pintea, Gabi Perianu, Denisa Dedu Crina, Bianca Bazaliu și tânăra Ștefania Jipa. Așa că planul de a forma aici nucleul echipei naționale a ținut doar doi ani.

Fanii lui Dinamo pot fi mulțumiți: echipa lor a primit o grupă frumoasă (și grea) în Liga Campionilor la masculin

Invitată să participe în următoarea ediție a Ligii Campionilor, Dinamo, condusă acum de Xavier Pascual, probabil cel mai bine cotat antrenor din handbalul masculin, și-a aflat și ea adversarele din faza grupelor:

Barcelona, deținătoarea trofeului, PSG, Flensburg, Veszprem, Vive Kielce, dar și două cunoștințe mai vechi: FC Porto și Motor Zaporizhzhia.

În Grupa A, ceva mai simplă, vor juca THW Kiel, Pick Szeged,Vardar Skopje, Aalborg, Meshkov Brest, Montpellier, PPD Zagreb și Elverum.

Formatul e același: primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, în vreme ce locurile 3-6 vor juca un baraj în dublă manșă.

 

Fotografii de Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.