CSM București pierde cu CSKA Moscova, ratează calificarea în Final 4-ul Ligii Campionilor

Lead.ro 11 aprilie 2021

N-a fost să fie pentru CSM București. După victoria clară de la București, după o altă repriză bună și la Moscova, CSM a pierdut totul în a doua parte a meciului retur cu CSKA. Rusoaicele au câștigat la cinci goluri, 24-19, și s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor.

Celelalte trei echipe calificate pentru turneul Final 4 de la Budapesta sunt Brest, Vipers Kristiansand și Gyor, campioana  precedentellor trei ediții ale Ligii Campionilor. Anul trecut, competiția a fost oprită în faza sferturilor de finală.

Pentru Adrian Vasile, Cristina Neagu, Crina Pintea și colegele cu care împart vestiarul și la CSM, dar și la echipa națională a României, această dublă întâlnire cu CSKA Moscova a avut o încărcătură aparte. Din păcate, ocazia de a mai închide rănile rămase deschise după înfrângerile dureroase de la Națională a fost pierdută.

Meciul

Într-o sală animată de câteva sute de suporteri moscoviți, începutul de meci a aparținut celor două portărițe, Masson pentru rusoaice, Jelena Grubisic pentru CSM, iar primul gol al meciului a venit abia după patru minute, când Omoregie a reușit să strecoare mingea pe lângă brazilianca din poarta lui CSKA.

Rusoaicele au răspuns cu două goluri la rând, însă Grubisic – cu alte două-trei parade bune – a avut grijă ca CSKA să nu se desprindă devreme. Neagu și Moisă au marcat și ele, așa că minutul 10 ne-a găsit la 3-3: start solid pentru CSM, care a ajuns în Rusia la adăpostul acelui 32-27 din meciul tur.

Știam prea bine că presiunea va fi pe jucătoarele lui CSKA, dar faptul că Grubisic a deschis meciul la fel de zgârcită cum a fost și la București a tăiat elanul rusoaicelor. Descurajate de intervențiile nemaipomenite ale lui Gruba (așa cum îi spun colegele), adversarele și-au rătăcit puțin reperele la finalizare, iar Omoregie, Cvijic și Neagu s-au grăbit să profite. Golurile lor au condus la prima desprindere a meciului, 7-5 și apoi 9-6, însă CSKA a răspuns la timp: rusoaicele au egalat la 9, apoi, în ciuda time-out-ului cerut de Adi Vasile, au trecut ele la conducere, 10-9 în minutul 25.

Pentru CSM a egalat Neagu, dar Ilina, una dintre cele opt jucătoare pe care CSKA le trimite la echipa națională a Rusiei, a rezolvat frumos următoarele două atacuri, și adversarele au reușit să fugă pentru prima dată la două goluri: 12-10, cu trei minute înainte de pauză. Însă aceeași Neagu a stabilit scorul primei reprize, 12-11 pentru CSKA.

Săptămâna trecută, în victoria clară ( 32-27) de la București, CSM ne arătase un nivel foarte bun în atac, unde golurile au venit de pe fiecare post. De data asta, primele 30 de minute ale CSM-ului au fost mai bune în apărare. Dincolo, CSKA, aflată la debutul în cea mai importantă competiție intercluburi, s-a apărat și ea mult mai bine decât în meciul tur, amintindu-ne că a avut una dintre cele mai bune defensive din faza grupelor.

Iar dovezile astea au venit și-n debutul reprizei secunde. Un singur gol a reușit CSM în primele opt minute, iar Adi Vasile a fost nevoit să ceară time-out foarte devreme, când CSKA s-a repezit la 16-12. Însă lucrurile au continuat să se complice pentru CSM, când Dmitrieva, cealaltă jucătoare foarte tehnică de la linia de nouă metri a lui CSKA, a rezolvat alte două faze, pentru un 18-13 suficient pentru a întoarce rezultatul din tur.

Neagu a găsit un gol foarte important în minutul 45, CSM a avut două atacuri pentru a se apropia la -3, însă ambele ocazii au fost ratate. În punctul ăsta, publicul a început să-și joace cu mai mare interes rolul, iar Dmitrieva și Ristovska au marcat imediat pentru 20-14, cu 10 minute înaintea finalului.

Au urmat alte câteva ratări din poziții bune pentru CSM, alte câteva finalizări bune ale rusoaicelor, iar lucrurile s-au complicat și mai tare: 22-16 în minutul 55, când sala din Moscova se pregătea de sărbătoare. Și pe bună dreptate, că Ristovska, de la șapte metri, a bătut-o din nou pe Grubisic, pentru un 23-16 la care puțini ruși ar fi sperat la pauză.

Dar CSM a răspuns bine. Omoregie și Neagu au marcat pentru 23-18, Grubisic a scos fantastic de pe semicerc, iar Neagu, din tavanul sălii, a făcut 23-19, cu doar două minute rămase de jucat.

Din păcate, CSKA a găsit golul 24, iar CSM, în ciuda ultimului time-out cerut de Adi Vasile, n-a mai găsit golul calificării.

S-a terminat 24-19 pentru echipa din Rusia. Și 51-51 la general, cu CSKA calificată în Final 4 după golurile mai multe (27) reușite în deplasare.

**

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.