CSM București pierde meciul retur cu SCM Râmnicu Vâlcea, dar se califică în sferurile de finală ale Ligii Campionilor. Va juca acolo cu CSKA Moscova 

Lead.ro 13 martie 2021

SCM Râmnicu Vâlcea își ia revanșa, câștigă clar cu CSM București, dar victoria asta la șase goluri, 27-21, n-a putut repara toate daunele din meciul tur. Cu +3 la general, CSM București merge în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Unde se va întâlni cu CSKA Moscova. Și va trebui să joace mult mai bine decât a făcut-o azi.

*

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au ajuns la acest meci retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor după jocuri destul de prăfuite în campionatul intern: CSM București a trebuit să accepte un egal la Cluj, cu ultima clasată din Liga Florilor, iar Vâlcea a trecut greu de incomoda Măgura Cisnădie. Însă Liga Campionilor vine cu altă motivație, și asta s-a văzut mai ales în ambiția cu care Vâlcea a deschis meciul.

Revenirea lui Glibko, la primul ei start de meci după o lungă absență, a ajutat-o pe Râmnicu Vâlcea să înceapă perfect: 3-0 după trei minute în care Daciana Hosu a închis poarta, iar Glibko, Gonzalez și Aardahl au finalizat perfect pe lângă Jelena Grubisic – care le frustrase atât de mult în meciul tur.

Pentru CSM a răspuns Cristina Neagu, dar avansul lui SCM Râmnicu Vâlcea a fost protejat și apoi majorat de golurile lui Glibko și Florica: 6-2 după șapte minute. Însă aceeași Neagu s-a grăbit să așeze lucrurile în ordine. Golurile ei – două de la distanță, două după pătrunderi foarte bune – au strâns scorul la 8-7, înainte ca Vâlcea să găsească la rându-i trei goluri consecutive și să fugă la 11-7 după 20 de minute.

Până aici, atacul vâlcean a demonstrat multă creativitate și un excelent ritm de pasare, iar Glibko, Liscevic sau Gonzalez au găsit ba pătrunderile, ba aruncările potrivite din zona centrală. Și când n-au finalizat ele, mingea a curs bine spre pivot sau în extremă, unde Elghaoui și Florica și-au continuat forma bună.

A fost nevoie de primele cinci-șase intervenții (două chiar de la șapte metri) ale Denise Dedu, intrată în poarta lui CSM în a doua parte a reprizei, pentru ca avansul lui Râmnicu Vâlcea să nu crească și mai mult. Chiar și așa, pe chipul lui Adrian Vasile puteai citi, spre finalul primei reprize, la 13-8 și 14-9 pentru adversare, câteva semne de îngrijorare.

Vâlcea a intrat la vestiare cu +4, 15-11, un avans suficient de mare – și un joc suficient de bun și curajos – pentru ca meciul să-și păstreze miza și-n partea a doua.

O repriză pe care Neagu a deschis-o cu al șaselea ei gol, ca pentru a-și descuraja imediat adversarele. Într-o bună măsură, a și funcționat, mai ales că Denisa Dedu a rămas și ea în zona bună din finalul primei reprize. Dovadă, Vâlcea a găsit doar două goluri în primele 9-10 minute ale părții secunde – mult prea puțin pentru a mai pune presiune pe CSM.

Florica și Liscevic au refăcut avansul de patru goluri de la pauză, 19-15, dar lucrurile au părut să se clarifice clare în următoarele cinci minute, când Vâlcea a ratat alte două aruncări de la șapte metri – și asta într-o dublă superioritate, la 20-17 (minutul 45).

La fel ca-n meciul de la Vâlcea, poarta bucureștencelor a ținut mai bine, dar Vâlcea s-a regrupat imediat, a găsit trei goluri la rând (două în poarta goală) în doar două minute, iar cea mai mare diferență de scor s-a refăcut: +6, 23-17. Și încă 10 minute rămase de jucat.

Au fost minute foarte tensionate, căci Vâlcea a continuat să creadă în șansele ei. A avut chiar șansa să meragă la +8, o ocazie ratată și regretată câteva secunde mai târziu, când Neagu și-a tras echipa la 24-18 cu șase minute înaintea finalului.

S-a terminat 27-21 pentru SCM Râmnicu Vâlcea, care părăsește Liga Campionilor cu senzația că putea chiar mai mult. Dincolo, CSM București are certitudinea că poate juca mai bine, dar e obligată să demonstreze asta în sferturile de finală, contra unei CSKA Moscova foarte puternice.

Rusoaicele au eliminat-o pe Krim, după 27-21 la Moscova.

Sferturile de finală se joacă pe 3 și 10 aprilie.

Uite tabloul complet al optimilor de finală:

CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea, 34-23 în tur, 21-27 la retur;

Rostov – Podravka, 29-20;

Ferencvaros – Buducnost, 19-22; 29-28 la retur;

Odense vs Vipers, 36-35;

Brest – Esjberg, 33-27;

CSKA Moscova – Krim, 20-25 în tur, 27-21 la retur

Gyor – Bietigheim, 37-20 în tur; 32-28 la retur.

Duelul dintre Metz și Dortmund nu s-a putut juca (clubul german a refuzat să facă deplasarea, în urma unui rezultat pozitiv la ultimele teste Covid ale adversarelor). Ultima șansă va fi duminică, apoi EHF va decide echipa calificată în sferturi.

 

Articol în curs de actualizare

 

Foto: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.