„E cel mai așteptat meci din Sala Polivalentă din 2016.” CSM se măsoară din nou cu Győr, în reeditarea finalei Ligii Campionilor

Andreea Giuclea 28 octombrie 2016

Au trecut cinci luni de când CSM București uimea lumea handbalului feminin cucerind trofeul Ligii Campionilor, la prima participare. Și o făcea învingând, într-o finală dramatică încheiată la penaltiuri, una din cele mai puternice echipe din ultimii ani, Győr, chiar în fața propriilor fani, la Budapesta.

Mai repede decât se așteptau, etapa a treia a noului sezon le aduce din nou față în față, iar fanii handbalului așteaptă cu sufletul la gură prima reîntâlnire a celor două echipe, care are loc în această seară, de la 18.00, în Sala Polivalentă din București. 128 de fani unguri doritori de revanșă și-au anunțat prezența la meci, dar de data asta vor întâlni o Sală Polivalentă plină. Cu câteva zile înainte de meci, aproape toate biletele fuseseră vândute, conform lui Nicolae Luca, team-managerul campioanei Europei, care se aștepta ca meciul să se joace cu casa închisă.

„Vorbim de cel mai așteptat meci din Sala Polivalentă din 2016. Se întâlnesc cele mai bune echipe din handbalul feminin din acest an, orice român visează la un astfel de meci. Ne bucurăm să oferim handbal de calitate, emoțiile sunt imense”, a spus Nicolae Luca într-o conferință de presă cu câteva zile înainte de meci, în care a subliniat și că meciul nu va fi ușor. „E un joc foarte dificil, trebuie să-l privim ca atare. Va fi disputat, iar rezultatul e greu de previzionat.”

Sunt multe lucruri schimbate de la finala din mai, lucru subliniat și de antrenorul Jakob Vestergaard. În primul rând, CSM e condusă de pe bancă de un alt antrenor, care n-a trăit pe viu emoțiile de la Budapesta și n-a avut prea mult timp alături de noua echipă. „Sper că fetele care au jucat la Budapesta își amintesc clar ce-au trăit acolo. Avem o șansă împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume, dar va fi un meci diferit.”

Apoi, lotul bucureștean a trecut printr-o serie de schimbări, iar echipa nu a găsit încă un numitor comun. „Avem nevoie de timp ca să jucăm ca o echipă, pentru că au venit jucătoare noi care trebuie integrate. Dar suntem o echipă foarte bună și trebuie să ținem capul sus, nu avem timp să ne facem griji”, a spus Linnea Torstensson pentru EHF.

Peste toate, se adaugă o serie de accidentări – Cristina Vărzaru, Mica Brădeanu (care a reintrat în joc în victoria din campionat cu HCM Râmnicu Vâlcea), Line Jørgensen –, care s-au simțit mai ales în înfrângerea suferită de CSM la Midtjylland weekendul trecut.

Jakob Vestergaard la un timeout alaturi de elevele sale

Jakob Vestergaard la un timeout alaturi de elevele sale

„Cu Midtjylland am făcut multe greșeli în atac, aveam nevoie de câteva goluri ușoare, s-a simțit lipsa unei siguranțe la linia de 9 metri, sper să ne descurcăm mai bine cu Győr, să găsim soluții în atac, pentru că ele sunt foarte bune în defensivă. Toți așteaptă meciul cu interes, e normal că vor vrea revanșa, suntem pregătiți pentru asta. Va fi greu, avem nevoie de toate punctele pe care le putem obține, pentru că grupa e foarte strânsă”, a spus danezul care are responsabilitatea apărării trofeului câștigat anul trecut de naționalul său, Kim Rasmussen.

De partea cealaltă, Győr s-a întărit cu superstarul Norvegiei Nora Mørk, care a înscris deja 15 goluri în primele două meciuri europene. „Pentru mine, ca antrenor, e o provocare”, a spus Jakob Vestergaard. „Nora e o jucătoare foarte bună, aruncă bine de la distanță, colaborează bine cu Heidi Loke. Probabil nu e la fel de bună în apărare și acolo e un punct vulnerabil de care putem profita. Am analizat și am făcut strategia pentru întâlnirea cu ele, luând în considerare atât abilitățile individuale, cât și echipa, cum probabil au făcut și ei.”

Ce face și mai interesant duelul e noua poziție a lui Ambros Martin, antrenorul unguroaicelor, care a devenit la începutul lunii selecționerul echipei naționale a României, o mișcare contestată de fanii unguri. După ce le-a cunoscut pe handbalistele românce, în cadrul unui turneu amical din Olanda, revine acum ca adversar.

13924950_1258722174160899_2256835712838352717_n

La meci va fi prezent și Kim Rasmussen, fostul antrenor al CSM-ului și noul selecționer al Ungariei, care vine să-și urmărească noile jucătoare și care a atenționat într-un interviu DigiSport că Győr arată foarte puternic în acest sezon. „Cred că va fi cu adevărat o bătălie, dar orice se poate întâmpla, am demonstrat asta anul trecut. Dar Győr este extrem de puternică, aşa că CSM va trebui să dea tot ce are mai bun.”

Győr vine la București după două victorii, 31-19 cu Midtjylland și 28-27 cu Rostov-Don, în timp ce CSM a învins 24-21 Rostov-Don, dar a pierdut cu 21-24 la Midtjylland. Meciul din această seară e transmis în direct pe DigiSport și Dolce Sport, de la ora 18:00.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.