Echipa națională a României iese din izolare: toate testele au ieșit negative, inclusiv cel al Denisei Dedu

Lead.ro 1 decembrie 2020

Update – miercuri, ora 20.30

FRH a anunțat că toate testările de astăzi sunt cu rezultat negativ, inclusiv cel al Denisei Dedu. Echipa are voie să iasă din izolare.
Denisa, intrată și ea în izolare pentru că e colega de cameră a Laurei Moisă, trebuie să mai facă un test și joi dimineață. Dacă rezultatul va fi din nou negativ, ea se va putea alătura lotului.

Doar Laura Moisă rămâne în izolare. Ea va fi testată din nou joi dimineață, iar, mai apoi, atunci când se vor împlini 7 zile de la momentul izolării. Pentru a se putea realătura echipei, Laura trebuie să aibă două teste cu rezultat negativ.

Naționala României va deschide într-un meci contra Germaniei (joi seară, de la ora 19.00), Campionatul European de handbal din Danemarca (3-20 decembrie), în prima ei apariție oficială într-o competiție după un an.

Un preview extins despre șansele echipei României și tot ce trebuie să știm despre acest turneu urmează pe Lead.

 

Update – miercuri, ora 12.45

Potrivit FRH, Laura Moisă va fi testată din nou joi dimineață și apoi când se vor împlini 7 zile de la momentul izolării. Pentru a se putea realătura echipei, Laura trebuie să aibă două teste cu rezultat negativ.

Denisa Dedu, intrată și ea în izolare pentru că era colega de cameră a Laurei, a efectuat prima testare miercuri dimineață, la ora 7.30. Va mai efectua una mâine, la aceeași oră. Dacă rezultatul este negativ pentru ambele testări, ea se va putea alătura lotului.

„La ședința tehnică vom afla care vor fi condițiile pentru ca Denisa să facă parte din lot pentru meciul de mâine cu Germania. Dacă va face sau nu parte din lot depinde și de ora la care va veni rezultatul testului mâine. Echipa României a fost testată astăzi din nou, la hotel. Testele efectuate ieri nu au furnizat rezultate pozitive pentru cei testați. Până la anunțarea rezultatelor de astăzi, delegația trebuie să rămână în izolare”, mai spune comunicatul FRH.

Dacă rezultatul testelor va fi anunțat în timp util, echipa națională are programat diseară, de la ora 20.30, antrenamentul pentru meciul de joi cu Germania (ora 19.00).

 

Știrea inițială

După ce Crina Pintea a trebuit să rămână acasă, urmare a rezultatului pozitiv la testul pentru Coronavirus, Laura Moisă este acum în aceeași situație, după testul efectuat la intrarea în Danemarca. Laura nu are simptome, a fost izolată la alt hotel și urmează să repete teastarea astăzi. Testul Denisei Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată și ea și va fi retestată.

De fapt, cu două zile înaintea startului Campionatului European, întreaga delegație a României urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi și va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore.

România urmează să debuteze la EURO contra Germaniei, în primul meci al turneului final: joi, 3 decembrie, de la ora 19.00.

Deocamdată, Sonia Seraficeanu rămâne singură pe extrema dreaptă. Acolo ar putea juca probabil – ai ales pe fază defensivă – una dintre extremele stânga.

Iată comunicatul FRH:

„După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel și urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată și ea și va fi retestată. Totodată, întreaga delegație urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi și va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore.

În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată și, în funcție de rezultat, se va putea alătura echipei.

Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situația în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ.

Toată delegația României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiție esențială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar față de protocolul impus de EHF, delegația a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineața plecării la EURO.

Conform schemei de testare EHF, delegația urmează să efectueze mâine o nouă testare RT-PCR.”

***

România va juca în Grupa D, la Kolding, contra Germaniei (pe 3 decembrie, ora 19.00), Poloniei (5 decembrie, ora 17.00) și Norvegiei (7 decembrie, ora 21.30). Primele trei clasate se califică mai departe în Main Round, unde se vor alătura celor trei echipe calificate din Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia și Croația.

Lotul României

Din cele 22 de handbaliste care au participat la stagiul de pregătire de la București – unde echipa s-a reunit pe 22 noiembrie -, Bogdan Burcea și Robert Licu le-au ales pe cele 18 sportive cu care au făcut deplasarea în Danemarca:

Portărițe: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska (Podravka) și Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița).

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița) și Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București) și Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)

Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Țicu (SCM Craiova) și Andreea Popa (Minaur)

Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina) și Alexandra Subțirică Iovănescu (Gloria Buzău).

Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova) și Laura Popa (Rapid București)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București) și Sonia Seraficeanu (Minaur)

Crina Pintea, din cauza rezultatului pozitiv al testului pentru Coronavirus, Diana Ciucă, Alexandra Severin și Andreea Rotaru au rămas acasă. 

Grupele EURO

Primele trei clasate din fiecare grupă preliminară se califică mai departe în cele două grupe principale (Main Round). În Main Round, fiecare echipă va intra cu punctele pe care le-a câștigat celorlalte două echipe calificate – rezultatul obținut cu ultima clasată nu va conta.

 

Foto: Sorin Pana / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.