Eliza Buceschi se întoarce la Baia Mare, dar meciul acesta este mai întâi despre calificare, și mai apoi despre emoția revederii

Lead.ro 19 februarie 2016

Pentru handbalul românesc urmează un nou weekend decisiv – în ultima vreme, parcă toate au fost la fel. Astăzi, la Baia Mare, HCM primește vizita campioanei Germaniei, Thüringer, într-un meci cu miză dublă: în primul rând, victoria ar aduce calificarea vicecampioanei României în sferturile de finală ale Ligii Campionilor; în rând secund, jocul marchează revenirea Elizei Buceschi la Baia Mare, după ce tânăra și talentata handbalistă a ales – foarte bine, spun specialiștii – să se transfere la o echipă cu mai puține vedete pentru a putea juca meci de meci.

În orice caz, pentru Eliza și fostele ei colege (cu 10 dintre ele este colegă la echipa națională), revederea va fi emoționantă. Chiar și așa, jocul acesta este mai întâi despre calificarea în sferturi. Eliza, care a făcut un Campionat Mondial grozav, a continuat forma bună și în Liga Campionilor: ea e cea mai bună jucătoare ofensivă a lui Thüringer, cu 45 de goluri, și a fost principala marcatoare (7 reușite) a meciului tur, câștigat de HCM, 25-23.

Eliza Buceschi ocupă locul 14 în topul marcatoarelor din EHF Champions League, un clasament condus de Allison Pineau (70 de goluri), coordonatoarea de joc a băimărencelor.

“Trebuie să fim optimiști în legătură cu meciul de mâine, fără să cădem în capcana de a ne desconsidera adversarul. Nu este un meci gata jucat cel cu Thüringer HC; faptul că echipa are un singur punct nu înseamnă că nu își merită locul în această fază competițională. Trebuie să jucăm foarte bine dacă ne dorim sferturile Ligii Campionilor și trebuie să luptăm pentru victorie cu dârzenia cu care am luptat la Fleury: până la final!”, a declarat antrenorul Aurelian Roșca, citat de site-ul echipei lui.

“Începem de la 0-0 și trebuie să tratăm această partidă cu toată seriozitatea. Ne dorim mult victoria și sunt convinsă că lucrurile vor ieși așa cum ne dorim noi!”, a spus, cu un optimism măsurat, portărița Ionica Munteanu.

Thüringer, echipă antrenată de timișoreanul Herbert Muller, mai are în componență o româncă, pivotul Crina Pintea, și ea jucătoare de națională. Crina s-a transferat la campioana Germaniei de la Zalău.

Meciul începe la ora 18.00 și este transmis de Dolce Sport.

Înaintea ultimelor două etape, Grupa 1 este deja câștigată de campioana Rusiei, Rostov-Don (15 puncte). În clasament urmează Ferencváros și Larvik, cu 10, respectiv 8 puncte, tot atâtea câte are și HCM, aflată pe poziția a patra. La două puncte distanță vine campioana Franței, Fleury Loiret, iar pe șase, cu un singur punct, Thüringer.

Duminică, CSM București se deplasează la Midtjylland (fosta echipă a Narcisei Lecușanu), cu gândul să-și păstreze locul patru în Grupa 2, ultimul care aduce calificarea în sferturi. Pentru calificare, fetele noastre pot accepta un egal, sau chiar o înfrângere la limită (CSM a câștigat în tur cu 24-22).

Pentru CSM este o încercare grea, dar bucureștencele pornesc favorite. În clasamentul Grupei 2 conduce Buducnost (13 puncte), urmată de Gyor (11) și Vardar (10). Cele trei sunt deja calificate, dar încă se joacă pentru ordinea finală. CSM București (7 puncte) și Midtjylland (5 punte) luptă pentru ultimul loc care duce în sferturi, iar campioana Suediei, Sävehof, este eliminată.

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.