Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Florin Mergea: „Obiectivul e să mergem din nou la Londra și să câștigăm un Grand Slam. Și să ne bucurăm de fiecare moment”

Adrian Țoca 22 ianuarie 2016

Florin Mergea spune că lucrurile s-au „așezat” în parteneriatul cu Rohan Bopanna și este gata de un sezon lung, intens și cu multe obiective. Principalul dintre ele este revenirea la Londra. Locul 1 și pregătirea Jocurilor Olimpice sunt alte subiecte discutate la Melbourne cu Treizecizero, imediat după calificarea în turul al doilea.

Între timp, Mergea și Bopanna, capi de serie numărul patru, au trecut de perechea cehilor Dlouchy și Vesely, 6-3,6-2. În turul al treilea, ei vor juca cu favoriții 14, Huey și Mirnyi.

Pentru Florin Mergea, Australian Open a început cu o atmosferă ca la fotbal, tribune pline și o pereche de adversari imprevizibilă. “Au jucat cam haotic, da, ca să fiu sincer”, avea să ne spună Florin, la puține minute după meci, când a venit de pe Hisense Arena în Press Room. Condiții ideale ca să intri bine în priză pentru un turneu de la care românul are așteptări mari. Nick Kyrgios, în special, și Omar Jasika sunt genul de oponenți disruptivi, care știu să implice publicul și să îți strice ritmul. Dar ce nu știau cei doi e că și Florin, om pregătit pentru big stages, adoră să joace în astfel de conjuncturi și se ridică la înălțimea așteptărilor unui public numeros, precum cel de pe Hisense. Florin: “Întotdeauna mi-a plăcut să joc într-o atmosferă așa, și anul trecut am avut cea mai frumoasă experiență aici pe Hisense, când i-am bătut pe frații Bryan. O arenă foarte frumoasă”.

Și, de asemenea, o arenă cu o acustică bună, care-ți dă un sentiment frumos, îți dă și poftă de meci. Florin a plusat rapid, atrăgându-și aplauze și murmure pentru câteva winners electrizante. Plus factorul Kyrgios: “Pe mine nu m-a scos din ritm, mi-am văzut de treaba mea, și eu, și Rohan. Bineînțeles că l-am văzut la televizor de atâtea ori, e un personaj foarte carismatic, mai ales pentru cei de aici. Australienilor le place acest tip de jucător, atmosfera a fost extraordinară pentru ei”, a spus Florin.

N-a fost totul perfect, dar nici nu trebuia să fie: “E primul meci, mereu intri mai greu în turneu, n-a fost ușor pentru noi, dar e bună o astfel de victorie, nu e primul tur momentul să joci cel mai bun tenis. Important e că am trecut. Am avut o perioadă foarte scurtă de pregătire, după ce am terminat sezonul trecut târziu, după Turneul Campionilor.”

Trecut cu bine de turul 1, Mergea ia meci cu meci, pas cu pas, dar privește și în perspectivă:

“Ar fi nepotrivit să zic că n-avem așteptări, e clar că vrem să câștigăm turneul și avem și potențialul să facem treaba asta. Dar anul este lung, principalul obiectiv este să ajungem din nou la Londra și să câștigăm un Grand Slam. Dacă se va întâmpla aici nu știm, dar important e să fim pregătiți ca atunci când va veni acea șansă, s-o luăm”.

Mai ales că acum românul se simte și mai bine, iar problemele de sănătate care i-au afectat finalul de sezon sunt sub control: “Durerile de la mână nu mai sunt ca anul trecut, e din ce în ce mai bine, sper ca asta să nu mai fie o problemă în viitor”.

Continuarea interviului este pe Treizecizero

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.