HCM Baia Mare trece entuziasmant de Thüringer și își face loc în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Lead.ro 19 februarie 2016

HCM Baia Mare se ridică la înălțimea ocaziei, învinge pe Thüringer, campioana Germaniei, fără emoții (38-27) și își trage un scaun la masa celor mai bune opt echipe de handbal din Europa. Cu o etapă înainte de închiderea grupelor principale, HCM mai are de așteptat doar confirmarea matematică a calificării sale în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

De fiecare dată când se joacă handbal la Baia Mare, ajungi să-i invidiezi, prietenește, pe fanii care au privilegiul să-și aplaude fetele din frumoasa Sală Polivalentă Lascăr Pana. Iar în meciul cu Thüringer, acești fani au fost cu adevărat răsfățați: HCM a reușit a cincea victorie consecutivă în grupa principală, a marcat de pe toate pozițiile și cu toate jucătoarele, și atacă acum un loc mai bun în clasamentul grupei.

Dacă liderul Grupei 1, Rostov Don, nu pierde acasă cu Fleury Loiret (locul cinci), HCM este calificată și matematic în sferturi. Dar calculele sunt aproape rezolvate, căci Loiret este la patru puncte distanță și, chiar dacă ar încheia la egalitate de puncte cu HCM, rezultatele directe le avantajează pe băimărence.

Poate mai important, echipa lui Aurelian Roșca are încă șanse să termine grupa chiar și pe locul doi, iar ăsta ar fi un avantaj grozav pentru fazele eliminatorii ale competiției. Locul secund din Grupa 1 ar evita cele mai puternice adversare din Grupa 2, Buducnost (echipa Cristinei Neagu) și Gyor.

Cu victoria de azi, HCM a trecut pe doi, la egalitate de puncte (10) cu Ferencváros, care urmează să joace în deplasare cu Larvik (8 puncte). Grupa 1 este deja câștigată de Rostov Don, care a adunat 15 puncte. În ultima etapă, HCM se va deplasa pe terenul lui Ferencváros.

Izbânda băimărencelor a venit cu o singură veste proastă: accidentarea Valentinei Ardean Elisei. Nu se cunosc încă detalii despre natura sau gravitatea accidentării, dar lumea speră ca problemele căpitanului echipei naționale să nu fie serioase.

Ana Maria Tănasie a fost o înlocuitoare demnă în meciul de azi, tânăra handbalistă reușind să pună în practică ceea ce Aurelian Roșca așteaptă de la extremele sale: o mai bună colaborare cu portarul pe faza de contraatac. De altfel, contraatacul a fost una dintre principalele arme ale unei echipe care arată din ce în ce mai bine, și asta chiar dacă de pe partea dreaptă au lipsit Ada Nechita și Melinda Geiger, ultima cu o ruptură de menisc care o va ține departe de joc circa o lună.

HCM BAIA MARE - THURINGER

În condițiile astea, atât HCM, cât și echipa națională (mai ales în vederea apropiatului turneu de precalificare la Jocurile Olimpice, 17-20 martie) trebuie să găsească o soluție pentru postul de inter dreapta. Din fericire, altă stângace a lui HCM, Patricia Vizitiu, pare să se propună ca răspuns ideal pentru ambele necunoscute.

„Sunt foarte mândru de echipa mea”, a spus Aurelian Roșca, care și-a lăudat fetele pentru concentrare și spirit de luptă. „Acum trebuie să ne bucurăm de victoria asta!” Și a fost, într-adevăr, o victorie pe cinste.

Thüringer, cu ajutorul celor mai bune marcatoare ale sale, Meike Schmelzer și Eliza Buceschi, a reușit să țină aproape de Baia Mare la începutul jocului, dar după 20 de minute meciul s-a rupt. La pauză, după câteva reușite rapide pe contraatac, concursul era practic încheiat: 19-12.

„Am reușit să stăm aproape doar primele 20 de minute. Apoi am făcut prea multe greșeli, iar Baia Mare e o echipă foarte puternică; în cea mai bună zi, HCM poate bate pe oricine”, a spus, la final de joc, simpaticul antrenor al lui Thüringer, Herbert Müller (născut la Timișoara).

“Ne simțim foarte bine în ultimele săptămâni și cred că asta s-a văzut și azi”, a spus interul Lois Abbingh, care a găsit poarta de șase ori. Brazilianca Do Nascimento a fost cea mai bună marcatoare a lui HCM, cu nouă reușite. Pinneau a contribuit cu șapte goluri, iar Pati Vizitiu și Ana Maria Tănasie au înscris câte șase goluri. Pentru Thüringer, Eliza Buceschi le-a bătut de cinci ori pe Paula Ungureanu și Ionica Munteanu.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.