Încă un meci amânat pentru CSM București în Liga Campionilor. Adrian Vasile: „E important să se joace pe teren toate partidele”

Lead.ro 26 ianuarie 2021

După ce meciul de săptămâna trecută cu Rostov a fost amânat, CSM București a aflat acum că nu mai poate juca nici cu Bietigheim, întâlnire care era programată pentru weekend-ul următor.

Mai multe jocuri din Liga Campionilor au fost amânate pentru că echipele au jucătoare cu rezultate pozitive la testele de Covid. La cum arată lucrurile acum, e foarte posibil ca Federația Europeană (EHF) să trimită toate cele 16 echipe (și nu doar 12) în fazele eliminatorii, însă situația clasamentului din cele două grupe le va da multe bătăi de cap organizatorilor, de vreme ce numărul meciurilor jucate diferă de la echipă la echipă.

„Bietigheim a intrat carantină după ce a terminat meciul cu Rostov, pentru că au multe persoane infectate. Nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe meciul din Liga Națională (n.red. cu Bistrița, pe 27 ianuarie). Trebuie să ne adaptăm, aceasta este situația. Mi-e greu să înțeleg unde pot fi introduse atât de multe meciuri în calendar. La Rostov se pierd două nopți când joci acolo. Așteptăm din partea Federației Europene și a celor două cluburi să vedem cum putem programa meciurile, pentru că este foarte important să se joace pe teren toate partidele”, a spus antrenorul Adrian Vasile.

„Pentru toată lumea a fost un an greu cu pandemia de Coronavirus, nu poți controla dacă te infectezi sau nu, cumva situația aceasta a devenit o normalitate, așteptăm fiecare meci să vedem dacă jucăm sau nu. Slavă Domnului că nu am avut multe jucătoare infectate, iar cele care au avut Covid au avut în perioade în care nu eram la echipă toate, așa că într-un fel am fost ferite de infectări în masă. Sperăm să fie așa până la final. Bineînțeles că este greu să fie un meci anulat și să-l reprogramezi când deja ai alte meciuri reprogramate, dar aceasta este situația. Deja ne-am obișnuit, pentru că și în prima parte a sezonului am avut meciuri anulate, ne testăm din trei în trei zile, ne antrenăm și nu știm dacă jucăm sau nu, dar aceasta este noua normalitate. Sperăm ca pe parcursul anului 2021 să vină și zile mai bune, virusul să fie îndepărtat și să ne întoarcem la normalitate”, a spus și portărița Jelena Grubisic.

Adi Vasile își dorește ca toate meciurile să se dispute pe teren, dar nu știe cum vor putea cei de la EHF să strecoare atâtea meciuri în programul care oricum este încărcat.

„EHF a spus că 13-14 februarie trebuie să fie ultima dată când se va juca în faza grupelor. Dacă la acel moment nu se vor juca toate etapele, se va trece la un clasament de tip norvegian, se va împărți numărul de puncte la numărul de meciuri, toate cele opt echipe vor fi calificate în play-off urmând să joace locul 1 cu locul 8, locul 2 cu locul 7 și tot așa. Noi ne dorim să jucăm pe teren toate meciurile, mă bucur că din vina noastră nu s-a amânat nici un meci. Am avut poate și noroc, nu știi exact cum să te ferești de acest virus, mă bucur că am avut puține fete infectate și sper ca până la finalul competiției să se mențină acest trend, pentru că o situație mai serioasă îți dă totul peste cap”, a adăugat Adi Vasile.

Până acum, CSM București are 11 puncte din 10 meciuri. Liderul Grupei A este Rostov, cu 15 puncte după nouă meciuri. Vipers are cele mai puține meciuri jucate – șase -, însă nordicele au ajuns deja la 10 puncte.

CSM a jucat ultimul meci la jumătatea lunii ianuarie, o înfrângere aspră cu Vipers Kristiansand. A fost a treia înfrângere consecutivă în Liga Campionilor pentru CSM, care n-a mai câștigat în Europa din luna noiembrie. Echipa antrenată de Adi Vasile, noul selecționer al echipei naționale, are șanse mici să mai prindă primele două-trei locuri într-o grupă în care Rostov, Metz, Vipers, Ferencvaros și chiar Esjberg arată o formă mai bună.


În Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea are 4 puncte din nouă meciuri, e la egalitate cu Borussia Dortmund, care a trecut în weekend de Podravka, cealaltă adversară directă a lui Râmnicu Vâlcea într-o luptă care nu prea mai este poentru calificarea în optimile de finală, ci pentru o clasare cât mai bună. Din punctul ăsta de vedere, SCM are toate șansele să termine grupa pe locul 6, un loc care ar conduce-o spre adversare ca Ferencvaros, Vipers sau chiar CSM București.

Pentru Vâlcea urmează două meciuri în Liga Florilor, cu Dunărea Brăila (28 ianuarie) și Activ Prahova Ploiești (31 ianuarie), apoi deplasarea la Odense în Liga Campionilor (pe 7 februarie).

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.