Început grozav, final de groază: SCM Râmnicu Vâlcea pierde cu Gyor, rămâne fără puncte în Liga Campionilor

Lead.ro 17 octombrie 2020

Cât a ținut, a fost frumos: timp de 30 de minute, SCM Râmnicu Vâlcea a fost mai bună decât Gyor. Păcat că jocul excelent din prima parte a dispărut în repriza a doua, când campioanele Europei au făcut ce-au vrut pe teren și le-au oferit suporterilor din gălăgioasa Audi Arena un spectacol pe cinste: 38-31 pentru Gyor, a patra înfrângere consecutivă în Champions League pentru SCM.

*

Pentru Vâlcea, principala încercare a acestui start de sezon european trebuie să fie menținerea ritmului din prima repriză pentru toate cele 60 de minute. A fost greu contra lui Brest (după 12-12 la pauză, Vâlcea a pierdut la șapte goluri), a fost și mai greu cu Odense și la Moscova, unde Vâlcea s-a ținut bine în prima repriză, pentru a pierde apoi la nouă, respectiv 10 goluri distanță.

Ajunsă la Gyor după trei înfrângeri în primele trei etape, Vâlcea ne-a arătat din nou o primă repriză foarte bună. Chiar excelentă.

Cu o apărare agresivă și foarte precisă, cu o viteză în plus și cu multă imaginație în atac, Vâlcea s-a instalat la conducere, 3-1, 4-2 și 5-3, și a părut, pentru primele 30 de minute, echipa (mult) mai bună pe toate posturile. Chiar și-n poartă, aoclo unde Gyor le are pe Solberg și Leynaud, două dintre cele mai apreciate portărițe din lume. Însă Batinovic – cu un procentaj de 40% după primele 15 minute – n-a fost mai prejos. Paradele ei au reușit să le frustreze pe puternicele Amorim sau Nze Minko, și nici măcar creativa Oftedal n-a reușit mare lucru în fața unei apărări de care Florentin Pera a avut toate motivele să fie mulțumit.

Echipa lui a impresionat și din atacurile în pozițional, mai ales pe finalizările reușite de Gonzalez, Liscevic și Elghaoui – cea mai bună jucătoare a primei reprize, cu șase goluri din șapte aruncări. Fernandez a fost și ea activă, la fel și Florica, astfel că absența lui Glibko a trecut neobservată. Măcar până la primul time-out cerut de Gabor Danyi.

Până aici, în preajma minutul 20, la 11-7 pentru Vâlcea – care nu dădea semne că are de gând să se oprească – Gyor, campioana en-titre și (din nou) principala favorită a competiției, n-a reușit să blocheze mai mult de trei-patru atacuri. Însă lucrurile au început să se schimbe după mișcarea antrenorului maghiar.

SCM a ratat două finalizări din poziții avantajoase, iar Gyor a profitat imediat: în doar trei minute, unguroaicele s-au apropiat la un singur gol, și chiar dacă Vâlcea a reușit să-și mențină și nivelul, dar  și avansul până la pauză (17-15), lucrurile au luat-o la vale în a doua repriză.

Gyor a trecut pentru prima dată înainte la 19-18, în minutul 33, și de-acolo n-a mai privit înapoi.

Dincolo, toate lucrurile bune pe care Vâlcea le-a arătat în apărare și în atac au dispărut brusc, greșelile individuale au luat locul reușitelor excepționale din prima repriză, iar avansul lui Gyor a crescut imediat: + 2, +4, +7 și chiar + 10, la 33-23, moment în care meciul era de mult jucat.

S-a terminat 38-31 pentru Gyor, care a trecut pe primul loc în Grupa B și ne-a arătat încă o dată de ce trebuie considerată prima favorită la câștigarea competiției. Ar fi a patra la rând!

În ce o privește, SCM Râmnicu Vâlcea trebuie să caute primele puncte contra lui Dortmund, pe 24 octombrie, iar obiectivul echipei lui Pera devine tot mai limpede: locurile 5 sau 6, ultimele două care duc spre optimile de finală. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală.

**

În Grupa A, CSM București a început mai bine, are două victorii și o înfrângere după primele trei meciuri. Al patrulea urmează duminică seară (ora 17.00), tot cu o echipă din Ungaria, Ferencvaros.

 


 

Foto: Dora Aionut Buharu/Sport Pictures

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.